HomeHL-WorldΙαπωνία: Ο Μακρόν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ιαπωνία: Ο Μακρόν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο δεύτερος ξένος ηγέτης, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, που συναντά τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μάιο τον 85χρονο πατέρα του, αυτοκράτορα Ακιχίτο, συνάντησε την Πέμπτη στο αυτοκρατορικό παλάτι στο Τόκιο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ, βρίσκεται από την Τετάρτη στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για την συμμετοχή του στη σύνοδο των G20, που θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα στις 28 και 29 Ιουνίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο δεύτερος ξένος ηγέτης, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, που συναντήθηκε με τον νέο αυτοκράτορα Ναρουχίτο. Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφθηκαν το αυτοκρατορικό παλάτι και παρακάθισαν σε γεύμα μαζί με τον αυτοκράτορα, την νέα αυτοκράτειρα Μασάκο, έξι πριγκίπισσες του αυτοκρατορικού οίκου της Ιαπωνίας, μέλη της γαλλικής αποστολής, που συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο καθώς και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Η κομψή Μπριζίτ Μακρόν, που φόρεσε για την περίσταση μίνι μπλε φόρεμα, κάθισε δίπλα στον αυτοκράτορα ενώ η αυτοκράτειρα Μασάκο, με γαλάζιο σύνολο, κάθισε δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο. Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας χάρισε στην αυτοκράτειρα Μασάκο μια τσάντα του οίκου Dior και στον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας μια μεταξένια βεντάλια του παρισινού οίκου Anne Hoguet.

Καθώς ο αυτοκράτορας στην Ιαπωνία δεν έχει πολιτικό ρόλο οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτισμός και οι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία. Ειδικότερα, δε η Πρώτη Κυρία, Μπριζίτ Μακρόν. Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από τον Αύγουστο του 2017, όταν η συνέντευξη της Μπριζίτ Μακρόν για τη γνωριμία και τη σχέση της με τον κατά 25 χρόνια μικρότερο σύζυγό της στο περιοδικό Elle, κυκλοφόρησε και στην ιαπωνική έκδοση, η ασυνήθιστη ιστορία του ζευγαριού γοήτευσε τους Ιάπωνες και στη χώρα προκλήθηκε μια πραγματική «Brigitte-mania» για την οικοδέσποινα του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση