HomeHL-9160 εκδηλώσεις στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Ηρακλείου

160 εκδηλώσεις στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Ηρακλείου

Από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλούσιες σε αριθμό και ποιότητα θα είναι και φέτος το καλοκαίρι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τίτλο «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2019».

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης», «Μ. Χατζιδάκις» και στις Πύλες Βηθλεέμ (Νότια και Βόρεια) από τις 8 Ιουλίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο σύνολο τους οι εκδηλώσεις είναι 160 – (οι πενήντα με ελεύθερη είσοδο), ενώ θα πραγματοποιηθούν και 55 προβολές ταινιών κινηματογράφου στο θερινό Σινεμά «Βηθλεέμ» από τις 15 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει:

Παραστάσεις Θεάτρου: («ΛΩΞΑΝΤΡΑ» με την Ελένη Κοκκίδου, «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη με τους Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «ΡΕΝΑ» του Αύγουστου Κορτώ με την Υρώ Μανέ, «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του ΜΠΟΣΤ με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ελένη Καστάνη, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Αργυρή Αγγέλου και Ηλία Μελέτη, «ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» με τους Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη, «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» του Μολιέρου με τους Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκη Παπαδημητρίου, «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλη Σαράντη).

Συναυλίες Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής: Νίκος Πορτοκάλογλου – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας Χατζής – Μιχάλης Χατζηγιάννης, Φωτεινή Βελεσιώτου – Χaϊk Γιαζιτζιαν, Γιάννης Μαρκόπουλος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Χαΐνηδες, Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλες.

Παιδικό Θέατρο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε- Σαιν Εξυπερύ, «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, «Ο Λαγός και η Χελώνα….Μύθοι του Αισώπου» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας, J.M. Barrie  «Πήτερ Παν» σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη κ.α.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα παραδοσιακή Μουσική και Χορό, Θέατρο και μουσική από ομάδες και σχήματα του Ηρακλείου,  Παραστάσεις Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών και Ποντίων, χορευτικά συγκροτήματα, αφιερώματα στην Κρητική Μουσική,  στο Ρεμπέτικο,  στο Λαϊκό Τραγούδι, παραστάσεις Καραγκιόζη και Κουκλοθεάτρου, συναυλίες Σύγχρονης Ελληνικής και Κλασικής Μουσικής.

Σημαντικά στοιχεία για το Φεστιβάλ «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2019»:

– Σύνολο εκδηλώσεων 160

– Σύνολο προβολών κινηματογραφικών ταινιών 55

– Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο 50

– Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 100 παραστάσεις ντόπιων πολιτιστικών σχημάτων.

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΒΗΘΛΕΕΜ» δίνει την δυνατότητα στους Ηρακλειώτες – μια εποχή που έχουν εξαφανισθεί τα θερινά Σινεμά- να παρακολουθήσουν ταινίες ποιότητας (Α’ προβολής) αλλά και αφιερώματα με ένα φθηνό εισιτήριο (3,00€) σ ’ένα πανέμορφο χώρο των Ενετικών τειχών.

Τα έξοδα του Προϋπολογισμού των εκδηλώσεων καλύπτονται πλήρως από τα έσοδα του.

Τέλος, αναμένεται ότι φέτος θα συγκεντρωθούν αρκετές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και άλλους φορείς της πόλης μας από τις παραστάσεις με Ελεύθερη Είσοδο.

Το πιο σημαντικό βέβαια στοιχείο είναι η συμμετοχή των Ηρακλειωτών

σ ’αυτό, που και φέτος προβλέπεται ότι θα είναι μεγάλη καθιστώντας το Φεστιβάλ μας ως ένα σημαντικό Πολιτιστικό θεσμό του τόπου μας.

Β. Λαμπρινός : «Στόχος μας η ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφερόμενος στις φετινές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019» επισήμανε «Με στόχο την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, της δημιουργικότητας και των δυνατοτήτων ανθρώπων με διάθεση να εκφραστούν και να προσφέρουν πτυχές τού ταλέντου τους, έγινε και αυτή την χρονιά προσπάθεια να δοθεί βήμα σε τοπικές ομάδες πολιτισμού. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πενήντα παραστάσεις με  δωρεάν είσοδο, στις οποίες θα υπάρχει προαιρετική παροχή τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.   Μαζί με τα θεματικά Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» και «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» (τα οποία διοργανώνονται από τότε που παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, με καλλιτεχνικά δρώμενα που προετοιμάστηκαν ειδικώς για να παρουσιαστούν στην πόλη μας), οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019», ευελπιστούμε να αποτελέσουν, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, πολιτιστικά γεγονότα ουσιαστικής ψυχαγωγίας».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Ιουλίου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Αυγούστου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών ταινιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση