HomeΚΡΗΤΗΚινεζική αντιπροσωπεία στην… Κρήτη

Κινεζική αντιπροσωπεία στην… Κρήτη

Ενημερώθηκαν για τις πολιτικές στρατηγικής στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οκταμελής Κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της μόνιμης επιτροπής της επαρχίας Shaanxi κ. Guo Dawei, υποδέχτηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης. Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία, μετά από σχετικό αίτημα της, ενημέρωσε για τις πολιτικές που αναπτύσσονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και την Περιφέρεια Κρήτης για την προστασία του περιβάλλοντος, την βιοποικιλότητα, την ενεργειακή στρατηγική, την κλιματική αλλαγή αλλά και την κυκλική οικονομία.

2

«Στη σημερινή συνάντηση με τους Κινέζους αξιωματούχους  επικεντρωθήκαμε στα περιβαλλοντικά θέματα, δηλαδή τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα από πλευράς στρατηγικών για το περιβάλλον, τι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Κρήτης.  Τους ενημερώσαμε για την περιβαλλοντική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης, στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ανεργία, τι κίνητρα δίνει η Κυβέρνηση σε νέους ανθρώπους, είτε για να εργαστούν είτε για να ανοίξουν επιχειρήσεις. Οι φιλοξενούμενοι μας γνώριζαν πολλά για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη και μας ευχαρίστησαν για την υποδοχή και την συνεργασία» ανέφερε ο κ. Αλεξάκης.

1

Η Κινεζική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε το κ. Αλεξάκη για την συνάντηση και την ενημέρωση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι, μπορεί η απόσταση που χωρίζει την Κίνα από την Ελλάδα και την Κρήτη να είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά η φιλία των λαών μας θα μειώσει αυτή την απόσταση και θα μας φέρει πιο κοντά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση