HomeHL-WorldΤρόμος στην Τυνησία: Επίθεση καμικάζι κοντά στη γαλλική πρεσβεία

Τρόμος στην Τυνησία: Επίθεση καμικάζι κοντά στη γαλλική πρεσβεία

Ήταν ζωσμένος με τα εκρηκτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πριν από λίγο την πρωτεύουσα της Τυνησίας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στη Γαλλική πρεσβεία.

Ένας δεύτερος καμικάζι λέγεται ότι διαφεύγει της σύλληψης μετά την έκρηξη σε κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας περίπου 130 μέτρα από την πρεσβεία της Γαλλίας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα όχημα της αστυνομίας κι ότι υπάρχουν «πολλά θύματα», ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε πως έχουν τραυματισθεί τρεις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Τουλάχιστον ένας από τους καμικάζι είναι νεκρός, σύμφωνα με το Anadolu.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ανθρώπινα μέλη βρίσκονται διάσπαρτα στο οδόστρωμα γύρω από ένα όχημα της αστυνομίας στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, την κύρια αρτηρία της πρωτεύουσας.

Εννέα τραυματίες σε δύο επιθέσεις στην Τύνιδα

Πριν από λίγο αναφέρθηκε και δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Τύνιδας, κοντά σε αρχηγείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή Αλ Γκορτζάνι. Συνολικά οι τραυματίες στις δύο επιθέσεις φθάνουν τους εννέα.

Το περιστατικό έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε μουσείο και παραθαλάσσιο θέρετρο της Τυνησίας, όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι. Την ευθύνη για το διπλό εκείνο χτύπημα είχε αναλάβει το ISIS, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο δικαστήριο καταδίκασε επτά άτομα σε ισόβια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση