HomeHL-EconomyΑΑΔΕ: Ένα στα δύο πρατήρια διάθεσης υγραερίου παρανομεί

ΑΑΔΕ: Ένα στα δύο πρατήρια διάθεσης υγραερίου παρανομεί

Όργιο φοροδιαφυγής στα πρατήρια φυσικού αερίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ένα στα 2 πρατήρια που ελέγχονται για τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου διαπιστώνεται ότι παρανομεί.

Από τους ελέγχους που έγιναν από την ΑΑΔΕ στο διάστημα από 19.6 έως 21.6.2019 προέκυψαν τα ακόλουθα:

Επιλέχθηκαν για έλεγχο 374 πρατήρια διάθεσης υγραερίου, ελέγχθηκαν τα 276 ενώ διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης Αναλυτικότερα, από τα 148 πρατήρια, που έλεγξαν οι ΔΟΥ, διαπίστωσαν ότι τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς. Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ. Οι τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 7.700 λίτρα προπάνιο. Οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα ευρήματα και συνδέονται με παλαιότερες υποθέσεις

Πρόκειται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για «πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις, που αναδείχτηκαν από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου, βάσει εφαρμογής, η οποία διαχειρίζεται τα δεδομένα των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση