HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Λ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου

Ο Λ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου

«Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των εξοπλιστικών μέσων ώστε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Συμμερίζομαι, σέβομαι και στηρίζω το έργο των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Για εμάς, οι ένστολοι, όλα τα σώματα ασφαλείας αποτελούν πυλώνα σταθερότητας του έθνους και της δημοκρατίας μας», δήλωσε στο πλαίσιο συναντήσεων τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, καθώς και με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

5_l_avgenakis_limeniko_her

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τα στελέχη της Ένωσης και τον Λιμενάρχη για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι: «το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θέτει βασική προτεραιότητα την ανάταση του αισθήματος ασφάλειας μέσω της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα για νησιά όπως η Κρήτη, ο ρόλος του Λιμενικού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ευημερία».

«Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά και το ήθος που έχουν οι ένστολοι, και να θέτουμε πρότυπα για την κοινωνία και τα νέα παιδιά. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης.

2_l_avgenakis_limeniko_her

Ακόμα, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συχνά είναι στελεχωμένα με προσωπικό υψηλού μέσου όρου ηλικίας, ζήτημα που και ο ίδιος πρόσφατα ανέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Αναφερόμενος στην σημασία και τον ρόλο των ΚΕΑ, τόνισε ότι: «στα πλαίσια του αυξημένου ρόλου του Λ.Σ. που έχει προκύψει μέσα από τις γεωστρατηγικές αλλαγές που σημειώνονται στην περιοχή μας, όπως οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, οι μεταφορές όπλων στα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης και οι νέοι θαλάσσιοι οδοί των εμπόρων ναρκωτικών και λαθραίων εμπορευμάτων νότια της Κρήτης, ο ρόλος και η λειτουργία των ΚΕΑ είναι πιο αναγκαίος και κρίσιμος από ποτέ».

1_l_avgenakis_limeniko_her

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης ότι η ΝΔ θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα, το οποίο «λόγω της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών χρειάζεται άμεσα ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο έργο του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση