Στην τελική… ευθεία βρίσκεται η πολύκροτη δίκη των 9 Κρητικών για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Χθες ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους ενώ στη συνέχεια τρεις συνήγοροι ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους.

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με τις υπόλοιπες αγορεύσεις ενώ μέχρι και την Παρασκευή το δικαστήριο θα έχει πάρει την απόφασή του.

Τι ανέφεραν οι συνήγοροι

Ο πρώτος συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος στο περιστατικό με τη μονωτική ταινία που  οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν  τυλίξει το  κεφάλι του Βαγγέλη και να τον χτυπούσαν στα γεννητικά  του όργανα επισήμανε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν παθόντα και δεν συνιστά κίνδυνο ζωής το εν λόγω περιστατικό όπως περιγράφεται.

«Απλά ένας 20χρονος πετά έναν άλλον 20χρονο ,τα παιδιά σπρώχνονται και δεν προκύπτει ότι ο εντολέας μου προσπάθησε να βλάψει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.Δεν μπορεί να πει το δικαστήριο ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη σε κάποιον.» σημείωσε χαρακτηριστικά,ενώ αναφερόμενος στο χτύπημα των γεννητικών οργάνων  είπε  ότι έγινε «κατά λάθος» .

«Η καλύτερη απόδειξη ήταν η στάση του Βαγγέλη όσο ήταν εν ζωή ,αφού δεν ανέφερε ούτε στην οικογένειά του ούτε  κάπου αλλού ότι γινόταν δέκτης βίας σωματικής και λεκτικής .Μετά την αλλαγή του δωματίου  στη Γαλακτομική  Σχολή συνέχισε μάλιστα να κάνει παρέα με τον εντολέα μου «επισήμανε.

Στη συνέχεια της αγόρευσής του αναφέρθηκε  και στα ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και σήμερα αποκαλούν «βασανιστές’ την παρέα των Κρητικών χωρίς να  υπάρχουν  βασανιστήρια υπενθυμίζοντας  και το γεγονός της ύπαρξης αφισών  με το πρόσωπο του Βαγγέλη στην πόλη των Ιωαννίνων  στις οποίες αναγράφονταν «δολοφονήθηκε από λεβέντες «.

Παράλληλα αμφισβήτησε την μαρτυρία του Ν.Δάβρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνος του χάϊδευε τα αυτιά ,οι Κρητικοί  όχι . Ο κ.Δάβρης τον εξέθεσε σε όλη την κοινωνία παρουσιάζοντάς τον ως ένα ανυπεράσπιστο   «γατί». Ο Βαγγέλης δεν θα  ήθελε να είναι ο εντολέας μου εδώ ,γιατί δεν έπαιρνε μέρος στα πειράγματα .

Ο ίδιος ο  Βαγγέλης μάλιστα είχε πει στην  μητέρα του πως ήταν φίλος του ο εντολέας μου που τον προστάτευε και του συμπαραστεκόταν» σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων .

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις δύο ακόμη συνηγόρων ,στις οποίες  σχολιάστηκαν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις μαρτύρων ,για περιστατικά  στα οποία δεν υπήρξαν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες αλλά τα είχαν πληροφορηθεί από τρίτους.

«Πρόκειται για αθώους αστεϊσμούς και παλέματα , για τα οποία ποτέ  του δεν παραπονέθηκε ο Βαγγέλης , ο οποίος μάλιστα είχε τον δυναμισμό  να τους πει να σταματήσουν  ,όπως   άλλωστε  είπε στην κατάθεσή της η μητέρα και η αδερφή του «υπογράμμισε ο τρίτος συνήγορος υπεράσπισης.

Η  διαδικασία διακόπηκε  λίγα λεπτά μετά τις 14.00 και θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί με τις υπόλοιπες αγορεύσεις .

cretapost με πληροφορίες από epirus-tv-news

Διαφήμιση
Διαφήμιση