HomeHL-WorldΒρετανία: Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος της Μέι

Βρετανία: Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος της Μέι

Τζόνσον vs Χαντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο πρώην και ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ, είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέι. Οι δύο διεκδικητές έχουν συμφωνήσει στη διαδικασία των επόμενων ημερών μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος της τελικής ψηφοφορίας για τον νέο ηγέτη των Τόρις, σύμφωνα με το κόμμα.

Θα γίνει και διαδικτυακό ντιμπέιτ

Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα γίνουν στη Βρετανία 15 προεκλογικές καμπάνιες για τα μέλη των Συντηρητικών, ενώ στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή προεκλογική εκδήλωση, στην οποία οι δύο υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις από το κοινό, με συμμετοχή και μη μελών του κόμματος. Στο μεταξύ, ενώ κορυφώνεται η διαδικασία, ο Τζόνσον απασχολεί τη δημοσιότητα κυρίως με την προσωπική του ζωή τις τελευταίες ημέρες.

Τα μέλη του κόμματος θα λάβουν τα επιστολικά ψηφοδέλτια από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου και η συγκεκριμένη ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο τις δύο μέρες που θα απομένουν μέχρι τη θερινή διακοπή των εργασιών του (25/7).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση