HomeHL-9Περισσότερο ανεκτή η ζέστη σήμερα στην Κρήτη

Περισσότερο ανεκτή η ζέστη σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αντίθεση με την Κρήτη όπου για σήμερα αναμένεται να επικρατήσουν φυσιολογικές για την εποχή καιρικές συνθήκες με υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται άστατος καιρός με αυξημένη συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση καιρού Ελλάδας σύμφωνα με το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας έχει ως εξής:

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε πεδινές της περιοχές, κατά κύριο λόγο της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 34 και τοπικά έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 21 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη, το meteocrete.gr προβλέπει για σήμερα τα εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, ενώ τις βραδινές ώρες λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΝΝΔ έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση