HomeHL-9Συνεχή τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Συνεχή τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα, έφερε ... βλάβη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές του Ηρακλείου λίγο πριν από τις 4:00 το απόγευμα, λόγω βλάβης που προκλήθηκε σε μονάδα παραγωγής, συνεπεία της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος. Ανάλογα προβλήματα με εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί και στα Χανιά.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν οδήγησαν σε … υπερκατανάλωση λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών με αποτέλεσμα να υπάρξει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Ηρακλείου όπως  η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, οι Πατέλες, ο Κατσαμπάς, η Κηπούπολη και η Θέρισσος.

Στα Χανιά, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές όπως η Νέα Χώρα, η Χαλέπα, τα Λενταριανά αλλά και συνοικίες της πόλης των Χανίων.

Σταδιακά από τις 4:10 η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται και αργά το απόγευμα τα περισσότερα προβλήματα έδειχναν να έχουν διευθετηθεί.

Ωστόσο, γύρω στις 9:00 το βράδυ σημειώθηκαν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο και σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νομού και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Τα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ωστόσο τα προβλήματα που προκαλούνται είναι σοβαρά σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση