HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Χάρης Μαμουλάκης στον ΟΑΕΔ

Ο Χάρης Μαμουλάκης στον ΟΑΕΔ

«Ανάπτυξη με ενίσχυση των εργαζομένων και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μόνο με  επένδυση στις γνώσεις και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού και με απαραίτητη προϋπόθεση τα οφέλη να μοιράζονται δίκαια, θα μπορέσει να προχωρήσει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο στη χώρα».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο.

mamoulakis_haris_oaed

Ο υποψήφιος βουλευτής έκανε αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια την οποία κατέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ανακόψει την «αποσάθρωση» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είχε δημιουργήσει συνθήκες εργασιακού «μεσαίωνα» στη χώρα τα χρόνια των μνημονίων.

«Ζήσαμε το στρεβλό μοντέλο της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης με σύνθλιψη  των μισθωτών, μείωση των αποδοχών τους και καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τα τελευταία χρόνια – παρά τις δυσκολίες – βάλαμε “φρένο” στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να στηριχθούν από εξαντλημένους εργαζόμενους» τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης.

mamoulakis_haris_oaed2

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το 2015 δημιουργήθηκαν σχεδόν 400.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα καταγράφηκε δραστική μείωση της αδήλωτης εργασίας κατά τουλάχιστον 10 μονάδες,  μέσω της ανασύστασης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

«Από τη συρρίκνωση μισθών φτάσαμε στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, τα εργασιακά προγράμματα που επιδοτούν τις ασφαλιστικές εισφορές σε νέους στον ιδιωτικό τομέα, την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων και του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού» τόνισε ο ίδιος, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ.

mamoulakis_haris_oaed3

«Έγιναν δομικές αλλαγές στον Οργανισμό, ανασχεδιασμός όλων των παλιών και σχεδιασμός νέων καινοτόμων προγραμμάτων, προστέθηκαν νέες υπηρεσίες προς επιχειρήσεις με σκοπό την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας».

Ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε ότι έζησε εκ του σύνεγγυς, στη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο Ηρακλείου, την αγωνία των ανθρώπων του μόχθου για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και τις προσπάθειες των φορέων της Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην θετική εξέλιξη των ημερών, καθώς – όπως έγινε γνωστό – παρατείνεται για 4 επιπλέον μήνες η διάρκεια των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Πρόκειται για μια ακόμα δέσμευση της κυβέρνησης που γίνεται πραγματικότητα, ενώ συνεχίζεται η υλοποίηση της μεγαλύτερης προκήρυξης πρόσληψης εργαζομένων στην Αυτοδιοίκησης, της 3Κ, με την οποία «λύνονται» τα χέρια των δήμων με τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης».

mamoulakis_haris_oaed4

«Οι βάσεις για το καλύτερο μέλλον έχουν ήδη μπει, το θέμα είναι να μπορέσει να προχωρήσει ο σχεδιασμός που έχει γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου.

Ένας σχεδιασμός που αναφέρεται σε  δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, κίνητρα για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας, νέες αυξήσεις του κατώτατου μισθού (7,5% το 2020 και 7,5% το 2021), αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης: «Στην νέα 4ετία δεν μιλάμε για υποσχέσεις αλλά για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που στηρίζεται στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

mamoulakis_haris_oaed5

Δεν μιλάμε για κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ούτε για εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς δικαιώματα, δηλαδή σε ό,τι βασίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην καινοτομία, στην ενίσχυση της μεταποίησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση