HomeHL-9Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη ΝΔ

Για το «Βήμα της Κυριακής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ποσοστά 38,5% έναντι 29,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Τρίτο έρχεται το Κίνημα αλλαγής με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,2 και Χρυσή Αυγή με 3,5% αντιστοίχως.

Οριακή φαίνεται να είναι η είσοδος στη Βουλή για την Ελληνική Λύση (2,8%), καθώς επίσης και για την Ένωση Κεντρώων και το ΜέΡΑ 25, τα οποία συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 2,5% των ψήφων.

Στην παράσταση νίκης το 82% των πολιτών πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα και μόλις το 7% πιστεύει ότι π

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση, το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας. Αναλυτικότερα, αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το 71% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 46% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 51% θεωρεί καλύτερη λύση μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται και στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» κατά 5 μονάδες, με 28% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση