HomeΕΚΛΟΓΕΣΝΟΔΕ Λασιθίου: Δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

ΝΟΔΕ Λασιθίου: Δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Καλά αμειβόμενων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρεται η ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας η ανεργία είναι ο πρώτος μας αντίπαλος. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να έχουμε πολλές καινούριες θέσεις εργασίας.

Στο τέλος του 2023 το σχέδιό μας προβλέπει οι άνεργοι να μειωθούν από 850.000 σήμερα στις 560.000 καθώς οι νέες δουλειές θα είναι πολλαπλάσιες εκείνων που χάνονται. Ενώ ο κατώτατος μισθός, που εμείς συνδέουμε με τον ανάπτυξη της χώρας, αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο του Α.Ε.Π. Ακούγεται φιλόδοξο, αλλά είναι εφικτό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο στο πρόγραμμα των Υποδομών μας περιγράφονται 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή μικρότερα έργα. Ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μας μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Αν και μιλάμε για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις, λέμε επίσης ότι με λιγότερους φόρους αυξάνεται το εισόδημα. Και ότι η δικαιότερη φορολογία αυξάνει την παραγωγικότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή:

  • Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μειώνουμε τις εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.
  • Μειώνουμε τον Φ.Π.Α., με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Και διατηρούμε, βέβαια, τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6%.
  • Εισάγουμε σταδιακά μια νέα, προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Μιλάμε επίσης για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων. Υποσχόμαστε να προσφέρει το κράτος καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και ζητάμε από τις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να αμείβουν καλά τους εργαζομένους και να τους κάνουν συμμέτοχους στα κέρδη. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά:

  • Δίνουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας φόρους και σαρώνοντας τη γραφειοκρατία.
  • Απαιτούμε από τους εργοδότες να τηρούν την εργασιακή νομοθεσία. Προωθούμε ελέγχους, αλλά καθιερώνουμε και λευκό μητρώο επιχειρήσεων, ώστε οι συνεπείς να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές.
  • Πριμοδοτούμε τέλος, τις επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. Είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά συμβόλαια, είτε με συμμετοχή μέσω ειδικών προγραμμάτων απόκτησης μετοχών.

Όλοι μαζί λοιπόν κράτος, εργοδότες και εργαζόμενοι δημιουργούμε ένα σταθερό και αναπτυσσόμενο εργασιακό περιβάλλον. Προς όφελος όχι των πολλών ή των λίγων αλλά προς όφελος όλων.

Γιατί οι Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση