HomeHL-9Πλήθος κόσμου στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες

Πλήθος κόσμου στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες

Εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.
dimarchos-62-martyres-f2
Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού, του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, των βουλευτών κ.κ. Βαρδάκη, Μιχελογιαννάκη, Ηγουμενίδη, Αυγενάκη, Κεγκέρογλου, Δανέλλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, τοπικών φορέων, σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο Μάρα Παναγιωτάκη και κατάθεση στεφάνων.
dimarchos-62-martyres-f1
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε σχετικά: «Η εκτέλεση των 62 συμπατριωτών μας, τον Ιούνιο του 1942, στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου, αποτελεί εμβληματικό γεγονός της συλλογικής μας Μνήμης. Οι 62 Εθνομάρτυρες –μεταξύ των οποίων και ο Μηνάς Γεωργιάδης, Δήμαρχος του Ηρακλείου από το 1934 έως το 1940– αντιμετώπισαν με θάρρος κι αποφασιστικότητα τα όπλα των εισβολέων, περήφανοι για την θυσία που προσέφεραν στο υπέρτατο ιδανικό της Ελευθερίας.

Προσφέροντας στην πατρίδα την ίδια την ζωή τους, οι 62 Μάρτυρες παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα των αγώνων του λαού μας για αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία».

Βαρδάκης: «Οι 62 συνάνθρωποι μας έδωσαν μάχη ενάντια στον φασισμό»

Ο κ. Βαρδάκης παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 62 συνανθρώπων μας που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Γάζι, απ΄ όπου δήλωσε: «βρισκόμαστε σήμερα στον τόπο θυσίας των 62 συνανθρώπων μας, που έδωσαν μάχη ενάντια στον φασισμό. Η θυσία τους αποτελεί για εμάς τον φάρο για την συνέχιση του αγώνα μας, ώστε να προασπίσουμε την ελευθερία της Παρτίδας μας. Αιωνία η μνήμη τους.»

vardakis_agioi-pantes_230619

Αυγενάκης: «Αποτίουμε φόρο τιμής στους 62 ήρωες»

Δήλωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου Λεύτερη Αυγενάκη με αφορμή το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων:

«Την 1η Ιουνίου 1942, 62 ήρωες συμπολίτες μας εκτελέστηκαν. Η θυσία των ηρώων που τιμούμε σήμερα συγκίνησε και εξακολουθεί να συγκινεί όλους τους Έλληνες πατριώτες.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους 62 ήρωες, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας. Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των συμπατριωτών μας αποτελεί υπόδειγμα παραδειγματισμού, θαυμασμού και αγωνιστικότητας.

Σήμερα, οι πικρές μνήμες που μας κληροδότησαν οι συγκρούσεις του παρελθόντος, πρέπει να χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για ειρήνη, αλληλεγγύη και ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο.»

Ροκαδάκης: Πρέπει ν’ αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε απειλή για την πατρίδα μας»

Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 09:30 το πρωί.

rokadakhs

Το παρόν έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομού Ηρακλείου κύριος Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Το μήνυμα του κυρίου Γρηγόρη Ροκαδάκη για την σημερινή επέτειο:

«Πρέπει να αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε απειλή για την πατρίδα μας και ενωμένοι να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

Χρ. Στρατάκης: «Η θυσία των 62 Μαρτύρων παραμένει ζωντανή»

Στο Μνημόσυνο των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, που πραματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι, παραυρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ.Χρήστος Στρατάκης.

«Η θυσία των 62 Μαρτύρων παραμένει πάντα ζωντανή και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι, σήμερα, η ανοχή στη βία και στους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία και απέναντι στους νεοναζί, απαντάμε με περισσότερη Δημοκρατία» δήλωσε ο κ.Στρατάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση