HomeΚΡΗΤΗΕυρεία σύσκεψη στο Ρέθυμνο για την προετοιμασία της εσπερίδας με θέμα: «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία «

Ευρεία σύσκεψη στο Ρέθυμνο για την προετοιμασία της εσπερίδας με θέμα: «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία «

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πρωτογενή τομέα της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, επιστημονικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών του ΕΣΔΑΚ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ρεθύμνου, για την προετοιμασία της εσπερίδας με θέμα «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία » και τις επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες που θα προηγηθούν.

Η εσπερίδα όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΕΣΔΑΚ με δελτίο τύπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 18:00 το απόγευμα στο Ρέθυμνο στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και εντάσσεται  στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την κυκλική οικονομία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συζητήθηκαν ευρέως οι πρακτικές κυκλικής οικονομίας που λαμβάνουν χώρα σε μονάδες στο Ν. Ρεθύμνου, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Δρ. Αλέξανδρου Στεφανάκη.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΕΣΔΑΚ κ. Μαρία Γερακιανάκη, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Κυκλική Οικονομία είναι πλέον μονόδρομος για την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Όπως ανέφερε, έχει συσταθεί ομάδα δράσης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η οποία θα αναλάβει την συνέχιση των απαιτούμενων ενεργειών και συνεργειών με τους εμπλεκόμενους φορείς  μετά το πέρας της εσπερίδας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα έθεσαν ερωτήματα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ήδη υφιστάμενης αξιόλογης προσπάθειας που γίνεται .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ.Νίκος Αγριμάκης, ο   Προέδρος του ΓΕΩΤΕΕ και Αντιπροέδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου & Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου κ. Γιώργος Βενιεράκης, σημαντικός αριθμός ελαιουργών και κτηνοτρόφων ,εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, πολιτικοί  μηχανικοί και εκπρόσωποι των μονάδων που θα λάβουν χώρα οι βιωματικές επισκέψεις πριν την εσπερίδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση