HomeΕΚΛΟΓΕΣΚυριάκος Μητσοτάκης: Τα κίνητρα ο αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κίνητρα ο αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας

Στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με εκπροσώπους των φορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία διαφορετικού τύπου εκδήλωση ολοκλήρωσε τη σημερινή του παρουσία στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συζήτησε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των φορέων του Ηρακλείου στη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε  στο Ενετικό Λιμάνι του Μεγάλου Κάστρου.

mhtsotakhs-limani-1

Με φόντο τον φωτισμένο Κούλε και με μία συμβολική επιλογή θέσης, αφού το λιμάνι παραμένει διαχρονικά το επίκεντρο της ανάπτυξης αυτού του τόπου, ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τους συμμετέχοντες για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, του εμπορικού και του αγροτικού κόσμου του Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι του τουρισμού, οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κ. Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη έμφαση στις τοποθετήσεις του ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στην αναγκαιότητα παροχής κινήτρων. Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού υπογράμμισε με έμφαση ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ίδιου προσωπικά αλλά και του κόμματός του είναι η προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών, μέσω κινήτρων που θα χορηγηθούν.

Εξίσου, στόχο αποτελεί η παροχή κινήτρων στις υφιστάμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τη βελτίωση των υποδομών τους και των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγής των συντελεστών, ιδιαίτερα όσον αφορά τους υπαίθριους χώρους ώστε να καταστούν εφικτές ενεργειακές παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

mhtsotakhs-limani2

Ιδιαίτερη σημασία προσέδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα της στελέχωσης της τουριστικής μηχανής της χώρας με εξειδικευμένο ανθρώπινο προσωπικό, και προς τούτο δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Πολλά ερωτήματα δέχθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΝΔ και για τον αγροτικό τομέα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα – όπως είπε – της συγχώνευσης ελαιουργείων στην Κρήτη, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να υπάρξει άμεση τυποποίηση του προϊόντος, ώστε να δοθεί σημαντική ώθηση στις εξαγωγές των ποιοτικών τοπικών προϊόντων.

mhtsotakhs-limani3

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης, στελέχη της ΝΔ καθώς και υποψήφιοι βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ιδέα της διοργάνωσης του διαλόγου αυτού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων σε ανοιχτό χώρο, ανήκει στον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο χαιρετισμός του Λ. Αυγενάκη στην έναρξη της εκδήλωσης

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε τη δύναμη και την ευκαιρία στους πολίτες που θέλουν να παράξουν, που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να δημιουργήσουν, να αισιοδοξούν και να χαμογελούν, σε μια φωτεινή Ελλάδα, μια υπερήφανη Κρήτη κι ένα Ηράκλειο που θα έχει δύναμη», τόνισε μεταξύ άλλων καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην θεματική εκδήλωση με νέους και εκπροσώπους φορέων στο Ηράκλειο, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, σήμερα, Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=m9_DlCmVmOw

«Για μας είναι μεγάλη χαρά που βρίσκεστε σήμερα στο Ηράκλειο. Η έλευσή σας εδώ μας δίνει ελπίδα και κουράγιο γιατί στο πρόσωπό σας όλη η ελληνική κοινωνία, και βέβαια όλη η Κρήτη έχει στηρίξει τις ελπίδες της. Περιμένει όλα αυτά που για χρόνια υποσχέθηκαν πολλοί, αλλά δεν έκαναν. Εσείς είπατε λίγα, και γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε πολύ περισσότερα.

Περπατήσαμε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Μιλήσατε με κόσμο με πολίτες, με εκπροσώπους της κοινωνίας, της παραγωγικής Ελλάδας, ακούσατε τα παράπονα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε. Απόψε θα ακούσετε μερικές ακόμα ερωτήσεις και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσετε απαντήσεις που θα ικανοποιήσουν και τους τελευταίους πολίτες που έχουν κάποια δυσπιστία.

Απευθυνόμενοι προς τους πολίτες της Κρήτης, τους ζητούμε όχι να γίνουν νεοδημοκράτες, αλλά να στηρίξουν την αυτοδύναμη, την ισχυρή Ελλάδα, ψηφίζοντας ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί είτε βρίσκονταν στην ΝΔ και για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν, είτε δε βρισκόταν ποτέ στη ΝΔ, είτε έχτιζαν διαχωριστικά τείχη με την παράταξή μας. Όμως η ανάγκη μας έφερε όλους κοντά και σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό για να κάνει την Κρήτη, την Ελλάδα περήφανη.

mhtsotakhs-omilia4

Δε ζητάμε από την ελληνική κοινωνία να στραφεί στην ΝΔ, αλλά να καταλάβει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος για το καλό του τόπου. Το καλό του τόπου μας μπορεί να υπηρετηθεί από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Η Κρήτη, ειδικά το Ηράκλειο μοιάζει με ένα ελατήριο εγκλωβισμένο που ψάχνει τον τρόπο να ανοίξει, να εκτοξευτεί, να παράξει, να δημιουργήσει.

mhtsotakhs-omilia5

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε τη δύναμη και την ευκαιρία στους πολίτες που θέλουν να παράξουν, που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να δημιουργήσουν, να αισιοδοξούν και να χαμογελούν, σε μια φωτεινή Ελλάδα, μια υπερήφανη Κρήτη κι ένα Ηράκλειο που θα έχει δύναμη!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση