Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε καλά συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ταυτόχρονα σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

fyteia

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και συμμετείχαν άνδρες της εν λόγω υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε σε αγροτικές τοποθεσίες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, εντοπίστηκαν τρείς φυτείες όπου καλλιεργούνταν επιμελώς συνολικά 133 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μεγαλύτερου των 2 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 44 και 29 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε ο τρόπος της δράσης τους.

fyteia2

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια του 44χρονου στο Ηράκλειο και σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ακόμη :

τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm),

φυσίγγια και

ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στην οικία του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

fyteia8

Διαφήμιση
Διαφήμιση