HomeHL-SportsΜέχρι τις 28/6 η απόφαση της UEFA για το δίπλωμα των Βέρα-Ίσις

Μέχρι τις 28/6 η απόφαση της UEFA για το δίπλωμα των Βέρα-Ίσις

Η ομάδα του Ηρακλείου πιέζει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να δώσει άμεσα απάντηση για το αν θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του στον ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Χιλιανοί προπονητές του ΟΦΗ αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αναγνώριση των διπλωμάτων τους, με τους Κρητικούς να περιμένουν την απόφαση της UEFA.

Το μέλλον των προπονητών του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, στον πάγκο των Κρητικών, αλλά και γενικά της Ευρώπης βρίσκεται στο χέρι της UEFA.

Οι δύο Χιλιανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το δίπλωμα τους και χρειάστηκε να μεταβούν την προηγούμενη βδομάδα στη Ρόδο, όπου έλαβε χώρα η σχολή προπονητών της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εκεί ο Βέρα και Ίσις έδωσαν συνέντευξη σε υπευθύνους της UEFA, προκειμένου να αναγνωριστούν τα διπλώματα τους από τη Λατινική Αμερική και να λάβουν την αντίστοιχη άδεια από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η UEFA έχει ενημερώσει τους ανθρώπους του ΟΦΗ ότι θα τους ανακοινώσουν την απόφασή τους μέχρι τις 28 Ιουνίου, με τους Κρητικούς να πιέζουν για μία ταχύτερη απάντηση, προκειμένου να ξέρουν πού βαδίζουν στο ζήτημα της τεχνικής ηγεσίας.

Η ΟΥΕΦΑ έχει ενημερώσει τον ΟΦΗ πως θα έχει δώσει την τελική της απάντηση για το θέμα των Βέρα-Ίσις αναφορικά με το δίπλωμά τους και κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν να προπονούν στην Ευρώπη.

Το θέμα είναι αν θα δώσει το πράσινο φωςγια να αποκτήσουν το δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Προ (αφού αναγνωριστούν τα διπλώματά που έχουν από τη λατινική αμερική) ώστε να είναι σε θέση να δηλώνονται στα παιχνίδια της ομάδας, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί κανείς να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή σε ομάδες πρώτης κατηγορίας και σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ΟΥΕΦΑ λοιπόν έχει ενημερώσει πως θα δώσει απάντηση μέχρι τις 28 Ιουνίου, ωστόσο από τον ΟΦΗ ασκούνται πιέσεις για πιο άμεση απάντηση καθώς σε περίπτωση αρνητικής εισήγησης θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανεύρεση άλλου προπονητή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση