HomeΕΚΛΟΓΕΣΝ. Ηγουμενίδης: Το ίδιο το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Δημόσιο την κατατρέχει

Ν. Ηγουμενίδης: Το ίδιο το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Δημόσιο την κατατρέχει

Με αφορμή τις διαβεβαιώσεις περί μη απολύσεων στον δημόσιο τομέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με τις διαβεβαιώσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα πραγματοποιηθούν απολύσεις στο δημόσιο τομέα και την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη ΔΟΥ Ηρακλείου, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία για το Δημόσιο τομέα, και μάλιστα με αφορμή επισκέψεις της σε δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου, η ίδια η πραγματικότητα και η πολιτική της πρακτική την διαψεύδει.

Κατά τις δικές μου επισκέψεις στη ΔΟΥ και στον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου στο Νομό Ηρακλείου, συνάντησα αρκετούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και που σήμερα έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Οι ίδιοι οι υπάλληλοι με πλησίασαν με την υπενθύμιση πως ο βασικός στόχος ήταν η συρρίκνωση του Δημοσίου και μάλιστα σε νευραλγικά πόστα.

Δυστυχώς, το ίδιο το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Δημόσιο την κατατρέχει και ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο είναι πυρήνας του προγράμματος της ΝΔ που συνεπάγεται επιθετική συρρίκνωση του προσωπικού. Η ΝΔ προτείνει «λιγότερη φορολογία» δηλαδή «μείωση των εσόδων του κράτους» πρόταση που για την δημοσιονομική ισορροπία απαιτεί και προϋποθέτει «μείωση των εξόδων» δηλαδή «μείωση μισθών» και «μείωση εργαζομένων». Στην καρδιά του προγράμματος της ΝΔ, είναι οι απολύσεις, η ανεργία και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Γι’ αυτό και οι όποιες δηλώσεις υποψηφίων της ΝΔ από υπηρεσίες που αφορούν την ίδια την ποιότητα της ζωής των πολιτών απαιτούν περισσότερο μέτρο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση