HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση εργασίας στην Κύπρο για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Συνάντηση εργασίας στην Κύπρο για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Στην εφοδιαστική αλυσίδα των Κρουαζιερόπλοιων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην Τακτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου «ΝΑΥΣ– Αξιοποίηση Ναυτιλιακών Πληροφοριών στη διαλειτουργικότητα Εφοδιαστικών Αλυσίδων Προμηθευτικής και Εξυπηρέτησης της Κρουαζιέρας» (Interreg Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020), στη Λευκωσία της Κύπρου.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα για την πρόοδο της υλοποίησης του έργου, που σε αυτή τη φάση εστιάζονται στην περιγραφή και έναρξη σχεδιασμού της διαλειτουργικής πλατφόρμας προώθησης των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε Ανοικτό Εργαστήριο ενημέρωσης, με την παρουσία του Γεν Γραμματέα του ΚΕΒΕ – Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, και εκπροσώπων του Κυπριακού Υπουργείου Τουρισμού, του Ερευνητικού Ιδρύματος Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, ΜΑΡΙΝΕΜ και συναρμόδιων τοπικών φορέων. Ανάλογα εργαστήρια ενημέρωσης (πρόσφατα στα Χανιά), έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στην έδρα και των λοιπών εταίρων του έργου.

Το ΝΑΥΣ συντονίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και υλοποιείται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο EKETA, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Στόχος του προγράμματος είναι: η μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της κρουαζιέρας μέσα από μία νέα στρατηγική για τον εφοδιασμό των πλοίων και την ένταξη της περιφερειακής οικονομίας και της τοπικής παραγωγής στις εφοδιαστικές αλυσίδες της κρουαζιέρας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν: η Ελένη Χατζηγιάννη Δντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού-Συντονίστρια ΝΑΥΣ και η Βασιλική Μαδούλκα, Προϊστάμενος Τμ Εσωτερικού Ελέγχου-Οικονομική Διαχειρίστρια του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση