HomeHL-9Είχαν μαζέψει παράνομα 24 κιλά μαλοτήρα

Είχαν μαζέψει παράνομα 24 κιλά μαλοτήρα

Αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη πέντε άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατάσχεση 24 περίπου κιλών μαλοτήρας προχώρησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Σφακίων υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των αρωματικών φυτών της Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

“Στα πλαίσια τήρησης και εφαρμογής της υπ’αριθμ 5448/2019 Δασικής Αστυνομικής Διάταξης περί της συλλογής και λήψης μέτρων προστασίας της μαλοτήρας (Sideritis syriaca) ενδημικού φυτικού είδους της Κρήτης, ως και των αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών ματζουράνας (origanum microphyllum), φασκόμηλου (salvia fruticosa) και ρίγανης (origanum vulgaris) υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Χανιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησαν την Τετάρτη (19-06-2019) το απόγευμα σε κατάσχεση παρανόμως συλλεχθήσας μαλοτήρας βάρους 24 περίπου κιλών .

Η παράνομη εκρίζωση, συλλογή σημειώθηκε σε δασική περιοχή της Τ.Κ. Ασκύφου του Δήμου Σφακίων Π.Ε. Χανίων από 3 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς και οι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη . ΄Η συλλογή έχει γίνει σε μεγάλο ποσοστό με εκρίζωση του φυτού και σε περίοδο που δεν έχει επέλθει η ανθοφορία του φυτού .

Η ανωτέρω ποσότητα διατέθηκε σε ιδρύματα του Νομού από την Δ/νση Δασών Χανίων ,
Από την Δ/νση Δασών Χανίων χορηγείτε άδεια, με συγκεκριμένες ανώτατες ποσότητες και με περιοχές συλλογής, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αειφορίας.

Οι δασικοί υπάλληλοι δίνουν καθημερινή μάχη , με σκοπό να διαφυλάξουν τον φυσικό πλούτο στις περιοχές ευθύνης τους και να περιορίσουν τα κρούσματα των δασικών παραβάσεων” .

Διαφήμιση
Διαφήμιση