HomeHL-GreeceΕξελίξεις και παρασκήνιο για τη Novartis

Εξελίξεις και παρασκήνιο για τη Novartis

Στη Βουλή η δικογραφία, ο ρόλος του Ρασπούτιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία κίνηση «ματ» ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, δρομολόγησε τις διαδικασίες για άμεση αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας με τις μηνύσεις τριών πολιτικών που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, από τους προστατευόμενους μάρτυρες και είχαν υποβάλλει από την πρώτη στιγμή μηνύσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός του Αρείου Πάγου προχώρησε σε ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, δίνοντας παράλληλα παραγγελία να κληθούν άμεσα σε κατάθεση και οι τρεις για όσα είχαν καταγγείλει κατά προστατευόμενων μαρτύρων, εισαγγελέων Διαφθοράς αλλά και κατά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τους δύο τελευταίους έχει καταμηνύσει από μήνες ο Αντώνης Σαμαράς, όταν από το βήμα της Βουλής είχε πει το γνωστό «θα τους πάω μέχρι τέλους».

Η ανάσυρση των μηνύσεων από τον κ. Αγγελή, που τις είχε βάλει ο ίδιος στο αρχείο, υπό το φώς των νέων εξελίξεων στην υπόθεση, οδηγεί τις καταγγελίες Σαμαρά, Βενιζέλου και λοιπών στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής η Προανακριτικής Επιτροπής.

Παράλληλα φέρνει σε ρόλο κατήγορου τον πρώην πρωθυπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο η υπόθεση Novartis έχει μπει στο αρχείο, αλλά και τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου

Από την άλλη η μήνυση Σαμαρά που στρέφεται προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ανοίγει το δρόμο για κοινοβουλευτική διερεύνηση της όλης υπόθεσης που πλέον εξετάζεται ως αντίστροφο σκάνδαλο, δηλαδή ως σκάνδαλο ενοχοποίησης, όπως καταγγέλλει ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, πολιτικών χωρίς στοιχεία.

Να γίνει γνωστό ποιος είναι ο υπουργός Ρασπούτιν

Παράλληλα ο Ιωάννης Αγγελής, ζητά άμεσα να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του υπουργού που ονομάζεται «Ρασπούτιν».

Σε αυτόν στρέφει για μία ακόμη φορά τα πυρά του ο εισαγγελέας Αγγελής, ενώ σήμερα με πληροφορίες σήμερα δεν θα πάει στον Άρειο Πάγο να καταθέσει για τις καταγγελίες του γιατί θεωρεί την έρευνα «στημένη».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση