HomeHL-WorldΣυγκλονιστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτέμβρη

Συγκλονιστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτέμβρη

Από τα πρώτα λεπτά μετά τη συντριβή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως προκαλώντας σοκ, δέος, 2.973 νεκρούς και πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Ολα ξεκίνησαν όταν το πρωινό της 11ης Σεπτέμβρη σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους.

Ολη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα

Σε ζωντανή μετάδοση, ολόκληρη η υφήλιος, παρακολουθούσε, σαν ταινία, τα μεγάλα αεροσκάφη γεμάτα κόσμο, να πέφτουν στους δίδυμους πύργους,τους ίδιους ουρανοξύστες στο κέντρο της Νέας Υόρκης και κάποιο άλλο αεροσκάφος να πέφτει στο Πεντάγωνο, διαλύοντας εκ των έσω την πανίσχυρη άμυνα της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο, των ΗΠΑ.

Ξεχασμένες φωτογραφίες της 11ης Σεπτέμβρη σε ενα cd

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την τραγωδία και εντελώς τυχαία νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου και τους Δίδυμους Πύργους είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα cd που βρέθηκαν σε σπίτι.

Tα cd αγοράστηκαν σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού και έκρυβαν ένα θησαυρό με εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, αμέσως μετά την επίθεση.

Οι φωτογραφίες που ανακτήθηκαν από τα cd συγκλονίζουν. Είναι οι πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία, η αγωνία των διασωστών, τα ερείπια, το απόλυτο χάος.

Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον κόσμο και εξακολουθεί να στοιχειώνει τις ζωές και την καθημερινότητα όλων όσοι βίωσαν την τραγωδία ή έχασαν δικά τους πρόσωπα την εφιαλτική εκείνη μέρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση