HomeHL-GreeceΔημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά υπέρ ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά υπέρ ΝΔ

Στο 35% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφορά οκτώ μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ δεκαοκτώ ημέρες πριν τις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 7,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 34% έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

pulse-prothesi1

pulse-proth2

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην έρευνα η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων δίνει στη ΝΔ ποσοστό 35%, έναντι 27% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Εντός του ορίου του 3% κινούνται τόσο το Μέρα25 (3,5%), όσο και η Ελληνική Λύση (3%). Από 1,5% συγκεντρώνουν Ενωση Κεντρώων και Πλεύση Ελευθερίας.

pulse-anagogi1_0

pulse-anagogi2

Σενάρια εδρών

edres6

edres7

Κυβέρνηση ΝΔ (αυτοδύναμη ή με συνεργασία) προτιμά το 48%

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse οι πολίτες σε ποσοστό 33% θεωρούν καλύτερο για τη χώρα να προκύψει κυβέρνηση με αυτοδύναμη την ΝΔ. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ συγκεντρώνει 15% (αθροιστικά σύνολο κυβέρνηση ΝΔ επιθυμεί το 48%). Το 19% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 12% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 13% προτιμά κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα.

pulse-katalliloter-kyvernisi

Παράσταση νίκης σε επίπεδα ρεκόρ

Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνει η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ. Το 71% έχει εμπεδωμένη την άποψη ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

pulse-parastasi

Pulse: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται σταθερά με 36% ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει 28%, δύο μονάδες περισσότερες από ό,τι στην προηγούμενη μέτρηση. Τον «κανένα» επιλέγει το 32%.

pulse-katalliloteros_0

Ελληνοτουρκικά

Σε συντριπτικό ποσοστό, 82% η κοινή γνώμη εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει η κυβέρνηση τα κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Μάλιστα το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να τους ενημερώσει.

pulse-ellinotourkika

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση