HomeHL-9«Γαλάζια Σημαία» για 6η συνεχή χρονιά στην παραλία Καστρί του Creta Maris

«Γαλάζια Σημαία» για 6η συνεχή χρονιά στην παραλία Καστρί του Creta Maris

Βράβευση στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για 6η συνεχή χρονιά, η παραλία Καστρί/Creta Maris του Creta Maris Beach Resort, βραβεύτηκε με το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» του διεθνούς προγράμματος «Blue Flags».

creta-maris5

Με αφορμή τον εορτασμό της βράβευσης, το Creta Maris διοργάνωσε δράση καθαρισμού της παραλίας, από κοινού με τον παιδικό σταθμό «Τα Ζουζουνάκια». Πενήντα μαθητές του πρότυπου οικολογικού παιδικού σταθμού μαζί με την Green Team του ξενοδοχείου καθάρισαν την παραλία, μεταφέροντας με το παράδειγμά τους, το μήνυμα για καθαρές ακτές και θάλασσες!

Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με τη παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χερσονήσου κα. Τσιχλή Αικατερίνη, η Λιμενάρχης κα. Αθανασία Περισυνάκη ο ιατρός του Cretan Medicare, κ. Δημήτρης Μπάτσης , επισκέπτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

creta-maris3

Ο κ. Νίκος Βλασιάδης, Γενικός Διευθυντής του Creta Maris Beach Resort, δήλωσε σχετικά: «Στο Creta Maris Beach Resort, έχουμε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας, με το υψηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό πρόσημο. Η βράβευση για 6η συνεχόμενη χρονιά της παραλίας Καστρί/Creta Maris, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοσοφία μας: Μία παραλία πεντακάθαρη, που τηρεί τα υψηλότερα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα και αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.»

creta-maris4

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στο Metaxa Hospitality Group και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

creta-meris2

Σχετικά με το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης.

Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση