HomeHL-GreeceΔίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε σε κλάματα η Μάγδα Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε σε κλάματα η Μάγδα Φύσσα

Μόλις αντίκρισε τον Ρουπακιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των 18 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν από έξι χρόνια.

Το δικαστήριο εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Αυτή τη στιγμή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάθονται οι 14 από τους 18 κατηγορουμένους. Ενας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος μπήκε στη δικαστική αίθουσα από την πλαϊνή πόρτα, αφού είχε αρχίσει η διαδικασία με καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι του έχει επιβληθεί η ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού μετά την αποφυλάκισή του, πριν από περίπου τρία χρόνια.

ÄÉÊÇ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ // ÁÐÏËÏÃÉÅÓ ÊÁÔÇÃÏÑÏÕÌÅÍÙÍ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Η ταραχή της Μάγδας Φύσσας όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Όταν τον είδε η Μάγδα Φύσσα ταράχτηκε. Τότε γνωστοί της, της πρόσφεραν νερό και της έκαναν αέρα, ενώ στο ερώτημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αν χρειάζεται βοήθεια ή αν θέλει να βγει εκτός αίθουσας, η απάντηση ήταν πως απλά ταράχτηκε. Λίγο αργότερα βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια, προσπαθώντας να ηρεμήσει.

Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι οι:

Ιωάννης ‘Αγγος, Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση