HomeHL-GreeceΗ ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού

Η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού

Για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκρως ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η οποία αν δεν εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μπορεί να συμπαρασύρει και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Ηδη σήμερα μετά τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι η ΔΕΗ είναι «μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα» αφού έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το θέμα σχολίασε και ο πρώην υπουργός Υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά Γιάννης Μανιάτης σημειώνοντας ότι η εταιρεία είναι «στο χείλος του γκρεμού».

Η εταιρεία πρέπει να βρει επειγόντως 300 εκατ. ευρώ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν ρήτρες στις δανειακές της συμβάσεις που θα κάνουν τα δάνεια της Δημόσιας Επιχείρησης αμέσως απαιτητά και μπορεί να οδηγήσουν την ΔΕΗ σε στάση πληρωμών. Ηδη το Χρηματιστήριο σημειώνει πτώση λόγω της ανησυχίας που προκαλούν τα μεγέθη της ΔΕΗ, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την οικονομική διευθύντρια να ενημέρωσε την διοίκηση και τους γενικούς διεθυντές για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να έχουν τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Υστερα απο ζημιές 903 εκατ. ευρώ πέρυσι, στο πρώτο τρίμηνο φέτος η ΔΕΗ εμφάνισε καθαρές ζημιές 254 εκατ. ευρώ και τώρα, την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Ο Γιάννη Μανιάτης προειδοποιεί: Η ΔΕΗ είναι στο χείλος του γκρεμού

Να γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Η άθλια παρέα του Αλ. Τσίπρα που κυβερνά τη χώρα, ακύρωσε το 2015 το «νόμο Μανιάτη» για τη Μικρή ΔΕΗ (ν.4273/2014). Η εταιρεία είναι πια στο χείλος του γκρεμού. Την παρέδωσα με κέρδη 90 εκατ. €, την παραδίδουν με ζημιές 900 εκατ. €. Προειδοποιώ εδώ και 4 χρόνια ότι οι ευθύνες τους είναι όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές! Γιατί ήξεραν! Γιατί εμείς το 2014 νομοθετήσαμε για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Αυτοί νομοθέτησαν για την παρέα και το κόμμα τους!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση