HomeΚΡΗΤΗ450.000 ευρώ για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας της Τυλίσου

450.000 ευρώ για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας της Τυλίσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Το έργο αυτό προβλέπει εργασίες καθαρισμού, διαμορφώσεις, διαπλατύνσεις, τσιμεντώστρωσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων του αγροτικού δικτύου, με στόχο να βελτιωθεί η πρόσβαση των αγροτών στις περιουσίες τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες του πρωτογενή τομέας παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπ. Εσωτερικών, ένα πρόγραμμα που αξιοποίησε σε χρόνο ρεκόρ η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, αμέσως μόλις άνοιξε η σχετική πρόσκληση, καταθέτοντας την πρώτη πρόταση πανελλαδικά. Τις επόμενες ημέρες υλοποιούνται δυο ακόμα έργα στο ίδιο πρόγραμμα, στη Ροδιά με προϋπολογισμό 262.000 ευρώ και στη Μονή με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη σε δηλώσεις του τόνισε: «Υπογράψαμε τη σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες που βελτιώνουν την πρόσβαση στις αγροτικές περιουσίες των δημοτών. Πρόκειται για έργα απαραίτητα με σκοπό να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Δ.Ε. Τυλίσου σε πρώτη φάση, με ανάλογες εργασίες να προγραμματίζονται σε Ροδιά και Μονή. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, όπως και τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη για την καθοριστική παρέμβασή του, καθώς επίσης και να συγχαρώ όλα τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών, για την άμεση και άκρως αποτελεσματική ανταπόκριση που μας οδήγησε στην ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση