HomeHL-WorldΚαταρρέει η τουρκική λίρα μετά τα σενάρια για κυρώσεις των ΗΠΑ

Καταρρέει η τουρκική λίρα μετά τα σενάρια για κυρώσεις των ΗΠΑ

Με αφορμή ένα δημοσίευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζει την πτωτική της πορεία η τουρκική οικονομία με δεδομένη την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η τουρκική λίρα υποχώρησε ακόμη περισσότερο σήμερα, Τετάρτη (19/06).

Αφορμή ένα δημοσίευμα

Αναλυτικότερα, η πτώση στην τιμή της τουρκικής λίρας φαίνεται πως ήρθε μετά από δημοσίευμα του Bloomberg. Στον εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται τρεις δέσμες κυρώσεων κατά της Τουρκίας με στόχο να τιμωρήσει τη χώρα για την απόφασή της να προμηθευτεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση άνω του 1,5% μετά το δημοσίευμα περί κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και αρκετό καιρό για τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πληροφοριακά, στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινικό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες. Μάλιστα νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση