HomeHL-WorldΤσαβούσογλου: Να μοιραστούμε το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Να μοιραστούμε το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο

«Πρέπει να μάθουν να μοιράζονται»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να γίνει διαμοιρασμός του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και υποστήριξε ότι το μόνο που θέλει η Τουρκία είναι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Ενα πράγμα θέλουμε. Να εγγυηθούμε ότι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα γίνουν δεκτά από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ελλάδα, την ΕΕ και όλους», είπε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση Μεσογείου, στην Αγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφερόμενος στην ένταση που έχει προκύψει εξαιτίας των τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, σχολίασε ότι οι πολιτικές λύσεις θα προκύψουν όταν κάποιοι «μάθουν να μοιράζονται, σύμφωνα με τον νόμο». Την ίδια ώρα όμως, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το δεύτερο γεωτρύπανο, το «Γιαβούζ» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις την 1η Ιουλίου.

«Αργότερα, δεν θα έχουμε πρόβλημα στον διαμοιρασμό του πλούτου της περιοχής», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου, μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ προς την Τουρκία, για κυρώσεις, αν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση