HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση στην επόμενη Βουλή

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση στην επόμενη Βουλή

«Θέλουμε τον Ευ. Βενιζέλο στην παράταξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την στόχευση του ΚΙΝΑΛ να αναλάβει ρόλο υπεύθυνης αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε ωστόσο και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, προαναγγέλλοντας πως θα συναίνεση στην αλλαγή του και την αποτροπή εφαρμογής της απλής αναλογικής σε εκλογική αναμέτρηση μετά την 7η Ιουλίου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα που έφερε την απλή αναλογική, όσο όμως και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν στήριξε όπως είπε την πρότασή της για ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα με μικρότερο μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Σκεφτείτε τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το κύμα αγανάκτησης κι αυτό εκφράστηκε με ψήφο υπέρ του δεύτερου κόμματος, της ΝΔ».

Γεννηματά: Είτε Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, στο τέλος βγαίνει Καραμανλής

Η Φώφη Γεννηματά κράτησε ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως η ψήφος σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το ίδιο αποτέλεσμα. «Είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη ψηφίσει κανείς, στο τέλος βγαίνει ο κύριος Καραμανλής» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε: «Ολοφάνερα ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησε με καραμανλική συνιστώσα στην κυβέρνησή του κι έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανίσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας».

Ο εκλογικός στόχος του ΚΙΝΑΛ

«Δεν βάζουμε πήχυ και είμαι αισιόδοξη, δεν ξεκινώ έναν αγώνα για να μην πετύχουμε τον στόχο μας» είπε η Φώφη Γεννηματά αναφορικά με τον στόχο του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές. «Είχαμε ζητήσει την τρίτη θέση και πετύχαμε το στόχο, κλείνοντας οριστικά το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής» σημείωσε αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τέλος, αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο επέμεινε πως το ΚΙΝΑΛ θέλει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του. «Θέλουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην παράταξή μας και από ό,τι έχω καταλάβει βρίσκεται στην παράταξή μας. Δεν χρειάζονται συμβιβασμοί σε τέτοια θέματα, παίρνονται αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση