HomeCity GuideΚαλοκαιρινές οικογενειακές εξερευνήσεις από το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης

Καλοκαιρινές οικογενειακές εξερευνήσεις από το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης συνεχίζει τώρα το καλοκαίρι τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για όλη την οικογένεια!

Αυτό το μήνα γονείς και μικρά παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο των αισθήσεων μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παίζοντας με τις αισθήσεις!” Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά πειραματίζονται με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς τους αναγνωρίζουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, ανακαλύπτουν το σώμα τους και τις προτιμήσεις τους.

Τα οικογενειακά προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους σε ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματα αυτά, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο «Μινιατούρες Kids Play Cafe» την Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 6.00 – 7.30 μμ για οικογένειες με παιδιά από 12 έως και 24 μηνών και τα αδέρφια τους

paidiko-mouseio

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) και 5 ευρώ κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Οι διοργανωτές συνιστούν στους ενδιαφερόμενους γονείς να ενημερώσουν έγκαιρα για τυχόν αλλεργίες και να διαλέξουν τα πιο άνετα ρούχα για να μπορούν να κυλιστούν στο πάτωμα, να λερωθούν και να παίξουν με το νερό, τα χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής!

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο mail [email protected].
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση