HomeHL-CultureΜάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

Ο 93χρονος ετοιμαζόταν να παραστεί στην παρουσίαση έργου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολες ώρες περνάει ο 93χρονος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο της Ρώμης, όπου μεταφέρθηκε μετά καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο.

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι.

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από 7 ώρες νοσηλείας, αναφέρεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες του έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Ο Καμιλέρι βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποοστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».

Ο Αντρέα Καμιλέρι ένοιωσε αδιαθεσία χθες το πρωί στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο ιταλικά μέσα.

Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν». «Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την «κόπολα» (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Αμέσως με την ανακοίνωση της είδησης για τη νοσηλεία του Καμιλέρι, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο δημιουργός του διάσημου (και τηλεοπτικά) «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» για να κρατηθεί στη ζωή.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση