HomeHL-GreeceΟ Κατρούγκαλος ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Ο Κατρούγκαλος ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις παράνομες κλιμακούμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Με ομοψυχία, εγρήγορση και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια, με όπλο την διεθνή νομιμότητα και το ενισχυμένο διπλωματικό μας κύρος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσο ευρεία υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα οι θέσεις μας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση