HomeHL-WorldΣαουδική Αραβία: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

Σαουδική Αραβία: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

Τί δήλωσε ο δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατηγόρησε το Ιράν, τον κύριο αντίπαλο του σουνιτικού βασιλείου στην περιοχή, για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην περιοχή του Κόλπου, σε συνέντευξή του στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat.

«Το ιρανικό καθεστώς δεν σεβάστηκε την επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην Τεχεράνη και ενώ εκείνος βρισκόταν εκεί απάντησε στις προσπάθειές του εξαπολύοντας επίθεση εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων, ένα εκ των οποίων ήταν ιαπωνικό», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην αραβόφωνη εφημερίδα.

Αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσιεύθηκαν το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή.

Η επίθεση εναντίον των δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν σημειώθηκε καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε βρισκόταν στην Τεχεράνη με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του σουνιτικού βασιλείου τόνισε ότι το Ριάντ δεν θέλει έναν πόλεμο στην περιοχή αλλά δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει κάθε απειλή στα ζωτικά του συμφέροντα.

«Δεν θέλουμε πόλεμο στην περιοχή…Αλλά δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον του λαού μας, της κυριαρχίας μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των ζωτικών μας συμφερόντων», ανέφερε ο μπιν Σαλμάν.

Συμπλήρωσε ότι οι «επιθέσεις από το Ιράν» απαιτούν η διεθνής κοινότητα να λάβει μια αποφασιστική στάση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση