HomeHL-9Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ερευνά τον τουρισμό στα Χανιά

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ερευνά τον τουρισμό στα Χανιά

Στο… μικροσκόπιο η τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «μικροσκόπιο» εκπαιδευτικών και φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ των ΗΠΑ βρίσκεται η τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, στο πλαίσιο εργαστηρίου μεταπτυχιακών σπουδών όπου εξετάζεται η δυναμική ανάπτυξής της.

Η ενδεκαμελής ομάδα του αμερικανικού πανεπιστημίου μελετά κυρίως το αστικό τμήμα γύρω από την παλιά εθνική οδό και εξετάζει τα προβλήματα, τις δυναμικές και τις πιθανές κατευθύνσεις λύσεων που μπορεί να αναζητηθούν, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα της περιοχής αυτής σε όλα τα επίπεδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, «η μεταπτυχιακή έρευνα του Πανεπιστημίου του Ντένβερ του Κολοράντο θα μελετηθεί σε σχολές του εκπαιδευτικού ιδρύματος και αφού εξεταστεί από τους καθηγητές της ομάδας του θερινού εργαστηρίου θα αποσταλεί στον δήμο Χανίων, ως μια μελέτη αναφοράς για πιθανές παρεμβάσεις στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία στην περιοχή καταδυτικού πάρκου που θα συμβάλει σημαντικά στην προσέλκυση ακόμα μεγαλυτέρου αριθμού επισκεπτών.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας παραδόθηκαν στον δήμο και όπως επισημαίνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Ντένβερ Κάρυ Μακάρεβιτς, σε πρώτη φάση η έρευνα εστιάστηκε στη συγκοινωνιακή χρήση, στην τουριστική οικονομία, την εποχικότητα καθώς και στην περιβαλλοντική ανάπτυξη.

Αυτό που -σε πρώτη φάση- διαπίστωσε η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών και των καθηγητών από το Κολοράντο, είναι τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και η ανάγκη ενός ασφαλούς οδικού δικτύου.

Η περιοχή της Αγίας Μαρίνας αποτελεί ένα από τα βασικότερα τουριστικά θέρετρα των Χανίων με ραγδαία οικιστική και οικονομική ανάπτυξη

Σε απόσταση μόλις 9 χιλιόμετρων από την πόλη, «φιλοξενείται» μεγάλος αριθμός τουριστικών μονάδων και τουριστικών επιχειρήσεων.

Η παραλία της, με πολύ ψιλή άμμο εκτείνεται σε μήκος πάνω από δύο χιλιόμετρα και είναι μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες του δήμου Χανίων – αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας.

Είναι ιδανική και για οικογένειες με παιδιά αφού τα ρηχά και ζεστά νερά της παραλίας, θεωρούνται απολύτως ασφαλή. Απέναντι από την παραλία της Αγίας Μαρίνας δεσπόζει το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων ή Θοδωρού, στο οποίο φιλοξενούνται τα προστατευόμενα αγριοκάτσικα της Κρήτης γνωστά και ως κρι-κρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση