Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου εισήχθη χθες ο 60χρονος άνδρας που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Ο άτυχος εργάτης φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβλήθηκε χθες και σε χειρουργική επέμβαση.

«Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και έπρεπε να εισαχθεί στην Εντατική», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου, Γ. Μοσχοβάκης.

Πώς έγινε το ατύχημα

Όλα συνέβησαν λίγο τις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής όταν ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρία, βρισκόταν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης για κάποιες εργασίες.

Ο άτυχος άνδρας κατά την διάρκεια των εργασιών επιχείρησε να ανέβει με ένα ανυψωτικό μηχάνημα – τύπου κλαρκ – στην ταράτσα του κτιρίου ωστόσο γλίστρησε κι έπεσε από ύψος πέντε μέτρων.

Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει με το κεφάλι και να μεταφερθεί με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο.

Στο… πλευρό του άτυχου εργάτη το ΕΚΗ

Στο… πλευρό του άτυχου εργάτη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

«Το βασικό είναι ο άνθρωπος να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στην οικογένειά του», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στ. Βοργιάς ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ήδη έχει ενημερωθεί η Επιθεώρηση Εργασίας και θα προχωρήσει σε αυτοψία μαζί με στελέχη του ΕΚΗ στο χώρο όπου έγινε το ατύχημα.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητά από τις «αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση