HomeΕΛΛΑΔΑΘεσμοθέτηση συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του ιδρύματος Terra Cypria

Θεσμοθέτηση συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του ιδρύματος Terra Cypria

Σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ευρύτερο στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος και την ερευνητική συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος προς όφελος και της κοινωνίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Κυπριακό ίδρυμα για την προστασία του περιβάλλοντος Terra Cypria θεσμοθέτησαν την ήδη υπάρχουσα γόνιμη συνεργασία τους.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν χθες Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, ο Αντιπρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Terra Cypria του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Λεύκιος Σεργίδης.

 Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων εστιάζεται α) στον σχεδιασμό και προσφορά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, β) στην εκπόνηση ερευνητικών έργων και την από κοινού αξιοποίηση της ερευνητικής τους υποδομής και προσωπικού, γ) στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία στην εκπόνηση μελετών σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και δ) στη συνεργασία για τη διασύνδεση των φοιτητών των σχετικών με το περιβάλλον προγραμμάτων σπουδών του ΑΠΚΥ με τις δραστηριότητες του Terra Cypria και με την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ, έχει ήδη αναπτύξει ερευνητική δράση και συνεργασία με το Terra Cypria, η οποία προβλέπεται να ενισχυθεί στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας.

 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που οργανώνει αποκλειστικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών.

Με καινοτόμες τεχνολογίες τηλεκπαίδευσης και με τη συνεχή υποστήριξη των φοιτητών από εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό το ΑΠΚΥ προσφέρει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούν, στον δικό τους χώρο και χρόνο, χωρίς περιορισμούς, να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο τίτλο σπουδών, εφόδιο για προσωπική, επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη.

Το Terra Cypria, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση, που λειτουργεί από το 1992 ως αγαθοεργός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει ως σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της αειφορίας, μέσα από την άσκηση πολιτικής πίεσης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και μέσω προγραμμάτων που προωθούν δράσεις διατήρησης, προστασίας και έρευνας του περιβάλλοντος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση