HomeΚΡΗΤΗΜετά από τέσσερα χρόνια, οι αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες

Μετά από τέσσερα χρόνια, οι αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από τέσσερα χρόνια πήρε τέλος χθες η δικαστική περιπέτεια τεσσάρων αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 42χρονου από τα Βορίζια, μετά από μηνύσεις που υπέβαλε εναντίον τους.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη διάσταση καθώς ο 42χρονος είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι λιποθυμίας παρουσία της συζύγου και των έξι ανήλικων παιδιών τους, στο σπίτι τους, στις Μοίρες. Μάλιστα, το κλίμα ήταν τόσο «εκρηκτικό» που κάποιοι απειλούσαν ακόμα και με «βεντέτα» την ΕΛ.ΑΣ. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί εμφανίζονταν κατηγορηματικά αρνητικοί για τον ξυλοδαρμό του 42χρονου, υποστηρίζοντας ότι προπηλακίστηκαν και δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Υποστήριξαν επίσης ότι χρειάστηκε να τον απωθήσουν όταν αποπειράθηκε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του ενός. Ο 42χρονος, όπως κατέθεσαν, πάλευε σαν θεριό ανήμερο, αρνούμενος να βάλει χειροπέδες παρά το γεγονός ότι στην έρευνα παρούσα ήταν εισαγγελική λειτουργός.

Ο 42χρονος είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών, η οποία ωστόσο με εισαγγελική διάταξη απορρίφθηκε καθώς κατά το σκεπτικό της εισαγγελέως «δεν προέκυψαν ούτε κατά το ελάχιστο ενδείξεις ενοχής».

Ένα μήνα μετά, επανήλθε με δεύτερη μήνυση, η οποία είχε διαφορετική έκβαση καθώς η εισαγγελικός λειτουργός που την χειρίστηκε, έκρινε ότι η υπόθεση θα πρέπει να παραπεμφθεί στο ακροατήριο. Δεδομένου όμως ότι προηγήθηκε η απορριπτική εισαγγελική διάταξη, η ποινική δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη λόγω οιονεί δεδικασμένου. Το δικαστήριο δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης με τους τέσσερις αστυνομικούς να απαλλάσσονται.

ΠΑΤΡΙΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση