HomeHL-SportsΤα λάθη του Άγγελου κόστισαν στην Εθνική

Τα λάθη του Άγγελου κόστισαν στην Εθνική

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αποστόλης Λάμπος novasports.gr

Η αδούλευτη διάταξη του Άγγελου Αναστασιάδη και η συνήθειά του να ανακοινώνει την εντεκάδα στους παίκτες του λίγο πριν τον αγώνα «γκρέμισαν» ότι χτιζόταν εδώ και οκτώ μήνες.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία συνηθίζουμε να λέμε πως ο προπονητής μας έριξε «γκέλα» όταν δεν πετυχαίνουμε την εντεκάδα.

Να με συγχωρήσετε αλλά όταν οι ίδιοι οι παίκτες δεν γνωρίζουν την εντεκάδα λίγη ώρα πριν το ματς, αυτό δε λέγεται «γκέλα» στον δημοσιογράφο.

Αυτό λέγεται αυτογκόλ του προπονητή. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, αλλά αυτή η Εθνική που τώρα χτίζεται δεν έχει ακόμα την απαραίτητη προσωπικότητα για κάτι τέτοιο. Οι παίκτες νιώθουν πιο άνετα όταν γνωρίζουν αν παίζουν.

Προετοιμάζουν μέσα τους το παιχνίδι από την προηγούμενη ή τις προηγούμενες μέρες. Είναι λογιό κάποια παιδιά όταν ακούν ότι ξεκινούν βασικοί λίγο πριν το ματνα μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι στο νοητικό επίπεδο ενός τόσο σημαντικού αγώνα.

Πολλώ δε μάλλον, όταν ο προπονητής της ομάδας τοποθετεί τους παίκτες του σε ρόλους που δεν έχουν δουλέψει. Δεν έχουν δουλέψει μαζί ούτε στην προπόνηση. Πως λοιπόν να βγει ομοιογένεια και χημεία στον αγωνιστικό χώρο;

Αυτό μάλιστα γίνεται για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Τόσο με τη Βοσνία όσο και με την Τουρκία η Εθνική πριν καταλάβει τί παίζει στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Δυστυχώς με την Ιταλία αυτό δε θα μπορούσε να διορθωθεί.

– Όταν αλλάζεις συνεχώς τερματοφύλακες. Έπαιξε ο Μπάρκας ενώ με την Τουρκία είχε παίξει ο Πασχαλάκης και είχε πάρει ένα κάποιο ρυθμό. Όχι ότι φέρει ευθύνη ο Μπάρκας για την εικόνα του αγώνα με την Ιταλία. Ίσα ίσα που ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Απλά μια Εθνική ομάδα χρειάζεται έναν σταθερό άσο. Νόμος.

– Όταν αλλάζεις ρόλο στον Σιόβα και τον βάζεις εξάρι μετά από πολλά χρόνια και χωρίς να έχεις δουλέψει μαζί του εκεί, τότε τον εκθέτεις και εκθέτεις την λειτουργία της ομάδας.

– Όταν βάζεις φορ τον Φορτούνη και δεν έχεις κανέναν να του δώσει τη μπάλα αλλά κι ο ίδιος δεν είναι συνηθισμένος να παίζει μόνος του εκεί.

– Όταν βάζεις τον Ζέκα δεξί μπακ για ένα συγκεκριμένο ρόλο (περιορισμός Ινσίνιε) κι εκείνος (με το μυαλό ενός χαφ και με τον ενθουσιασμό να βοηθήσει) αφήνει κενή την πλευρά του για να δεχθεί η ομάδα δύο εύκολα γκολ και να μπει τέλος στο ματς πριν το ημίωρο.

Δυστυχώς ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε λάθη τα οποία δεν μπορούσαν να διορθωθούν. Η Εθνική το πλήρωσε και πλέον πρέπει να κοιτάξει να νικήσει την Αρμενία, να βρει ηρεμία και να πάει για τελικό στην Φιλανδία τον Σεπτέμβριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση