HomeΚΡΗΤΗΣτ. Αρναουτάκης: Στηρίζουμε την Κοινωνική Οικονομία-Επίχειρηματικότητα

Στ. Αρναουτάκης: Στηρίζουμε την Κοινωνική Οικονομία-Επίχειρηματικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας-Επιχειρηματικότητας, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στις χώρες της Ευρώπης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο διεθνές διήμερο συνέδριο που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Ατλαντίς) το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία του Υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στο συνέδριο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων απασχόλησης,   συμμετέχουν 18 Έλληνες και 30 ομιλητές από όλη την Ευρώπη με πλούσια εμπειρία στα ζητήματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο σύντομο χαιρετισμό του «η Κοινωνική Οικονομία έχει ήδη αναπτυχθεί στην Ευρώπη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και στην παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Μάλιστα, σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απασχολεί περίπου 11 εκατ. εργαζομένους, ενώ αντιπροσωπεύει περίπου το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και το 6,7% της μισθωτής απασχόλησης».

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης η Κοινωνική Οικονομία βασιζόμενη στην κοινωνική αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, προασπίζεται την κοινωνική συνοχή, θέτει το άτομο πάνω από την οικονομία, στηρίζεται στις δημοκρατικές διαδικασίες διοίκησης και έχει ως κεντρικό στόχο όχι το κέρδος αλλά το κοινό όφελος, που παρέχεται στο κοινωνικό σύνολο.

«Στην παρούσα χρονική περίοδο, κατά την οποία η ελληνική κοινωνία πλήττεται έντονα από την οικονομική κρίση, καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού και τις τοπικές αγορές εργασίας. Στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, σημαντικές λύσεις μπορεί να δώσει ο Τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας και η Κοινωνική επιχειρηματικότητα τόσο μέσα από δημιουργία θέσεων εργασίας, όσο και μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής που απειλείται, ως απόρροια του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας παράλληλα και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη».

Με γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής συνοχής, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα αλλά και κάθε προσπάθεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση