HomeHL-GreeceΤράπεζα Πειραιώς: «Παιχνίδια και Όνειρα», με τα ΓΕΝΝΑΙΑ Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Τράπεζα Πειραιώς: «Παιχνίδια και Όνειρα», με τα ΓΕΝΝΑΙΑ Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με προσήλωση στις αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας για την προστασία και τη στήριξη της κοινωνίας, ενισχύει τα τελευταία χρόνια το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού, το Σάββατο 1 Ιουνίου,  20 παιδιά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και 20 Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ηλικίας 5 – 8 ετών, μαζί με τους γονείς τους πέρασαν ένα διασκεδαστικό πρωινό στο φιλόξενο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση «Το ταξίδι του Ονείρου» που προσέφερε η κ. Εσμεράλδα Τσίχλη, με την ομάδα της, ενώ όλα μαζί έπαιξαν στην ειδικά διαμορφωμένη Πρότυπη Παιδική Χαρά της ΕΛΕΠΑΠ.

Παιδιά και γονείς, είχαν την ευκαιρία να συνυπάρξουν δημιουργικά, να μάθουν για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την αξία της προσπάθειας και να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 82 ολόκληρα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους, μέσα από τα έξι Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο.

Με την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία ετησίως, αγωνίζονται σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της, να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Πάνω από το 60% των παιδιών της αναγνωρισμένης Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ, καταφέρνουν να ενταχθούν στις πρώτες τάξης του γενικού Δημοτικού Σχολείου.

Βασικός στόχος της ΕΛΕΠΑΠ είναι η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης υψηλού επιπέδου, μέσα σ’ένα ασφαλές και οικείο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, περιβάλλον.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση