HomeHL-WorldΑναθέρμανση στις σχέσεις Ρωσίας–Κίνας: Πώς δυο πάντα την επισημοποίησαν

Αναθέρμανση στις σχέσεις Ρωσίας–Κίνας: Πώς δυο πάντα την επισημοποίησαν

Μια νέα εποχή στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών, με φόντο δύο πάντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα εποχή στρατηγικής συμμαχίας της Ρωσίας και της Κίνας επισφραγίστηκε με… δυο πάντα. Ο Ρου Γι και η Ντινγκ Ντινγκ δόθηκαν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας, μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα γλυκύτατα αρκουδάκια θεωρούνται εθνικός θησαυρός στην Κίνα και η Ρωσία είναι μια από τις μόλις 18 χώρες του κόσμου που τα φιλοξενεί.

Κατά την επίσκεψη του προέδρου Σι στη Μόσχα, οι δυο άντρες, σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, μίλησαν για κινήσεις και συνεργασίες που ενισχύουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ανάμεσα στις δυο χώρες. Κεντρικό θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές και η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δυο χωρών. Και οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι έχουν αποκομίσει πρόσθετα οφέλη εξαιτίας της άνευ προηγουμένου ανάπτυξης των σχέσεών τους.

«Ο διμερής τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα. Πέρυσι, 2,2 δισ. Ρώσοι επισκέφτηκαν την Κίνα και πάνω από 1,7 δισ. Κινέζοι επισκέφτηκαν τη Ρωσία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηριστικά.

Από τη συνάντηση δεν έλειψαν τα διεθνή θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το ζήτημα της Συρίας και η ομαλοποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα.

Μετά τις συζητήσεις, οι δυο ηγέτες έδωσαν το παρών σε μια τελετή εορτασμού για τα 70 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Κίνας – Ρωσίας, στο θέατρο Μπολσόι. Λίγο νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξενάγησε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κρεμλίνο και δείπνησαν μαζί.

Ο Πρόεδρος της Κίνας θα παραμείνει στη Ρωσία και θα συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν δίστασε να αναφερθεί στη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι η χώρα που επισκέπτεται περισσότερο από τις άλλες κι ότι «ο Πρόεδρος Πούτιν είναι πολύ στενός μου φίλος και καλός μου συνεργάτης».
ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση