HomeHL-EconomyΝτράγκι: Η αβεβαιότητα επιβαρύνει την Ευρωζώνη

Ντράγκι: Η αβεβαιότητα επιβαρύνει την Ευρωζώνη

Δεν απέκλεισε νέα μείωση των επιτοκίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παρατεταμένη αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο από την άνοδο του προστατευτισμού και την αναζωπύρωση των εμπορικών διενέξεων επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να παρατείνει κατά έξι μήνες τον χρονικό ορίζοντα για μία πιθανή μεταβολή στα επιτόκια της.

«Τον περασμένο Μάρτιο μπορεί να ελπίζαμε σε μία εμπορική συμφωνία ή στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού για το Brexit, ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και αυτό δεν ισχύει», σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι αγορές βλέπουν την ευρύτερη εικόνα στον εμπορικό πόλεμο, «την αμφισβήτηση δηλαδή των πολυμερών διαπραγματεύσεων  που ζούμε από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι απλά τη ζημιά στην οικονομία».

Παρά τις αυξημένες αβεβαιότητες ο Ντράγκι σημείωσε ότι το Δ.Σ. διατηρεί την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της οικονομίας. «Δεν υπάρχει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού, η πιθανότητα ύφεσης είναι μικρή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός ωστόσο «παραμένει αποδυναμωμένος, με τις πληθωριστικές προσδοκίες να υποχωρούν».
capital.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση