HomeΓΝΩΜΕΣΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι, τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλο τον Κόσμο, περισσότερο αφορμή προβληματισμού παρά γιορτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Toυ Γιώργου Σταύρου Κρεμλή – Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε έναν πλανήτη που χρόνο με το χρόνο βλέπει τα αποτελέσματα της Κλιματικής Αλλαγής  να επιφέρουν δραματικές συνέπειες στη ζωή και την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης και της αποτυχίας να διαχειριστούμε με σεβασμό και μέτρο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Θα περίμενε κανείς να έχει προ πολλού σημάνει το καμπανάκι της αφύπνισης για μια δραστική αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και στον τρόπο που προστατεύουμε το περιβάλλον.

Αντί γι’ αυτό, δυστυχώς, εξακολουθεί να χάνεται σε ολιγωρίες και ελλείψεις πολύτιμος χρόνος που δεν περισσεύει για τον πλανήτη μας.

Κι όμως, τα εργαλεία είναι στη διάθεσή μας!

Η Κυκλική Οικονομία που περιλαμβάνει τα πάντα, από την καλλιέργεια συνείδησης προστασίας του περιβάλλοντος στους πολίτες, μέχρι τη «δημιουργική» διαχείριση των απορριμμάτων  (που ειδικά για την Ελλάδα παραμένει «ανοιχτή πληγή»), την πράσινη επιχειρηματικότητα και, τελικά, την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, είναι ένα μοντέλο που έχει δείξει τα αποτελέσματά του.

Και είναι στο χέρι μας να το αξιοποιήσουμε.

Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο. Ας εργαστούμε στοχευμένα και με ισχυρή βούληση, ώστε σύντομα να κάνουμε την 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μια πραγματική αφορμή για γιορτή!

Διαφήμιση
Διαφήμιση