HomeHL-HealthΕπιστολή στον υπουργό Υγείας για την ειδική άδεια στους τραυματιοφορείς

Επιστολή στον υπουργό Υγείας για την ειδική άδεια στους τραυματιοφορείς

Από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με θέμα την χορήγηση της ειδικής άδειας στους τραυματιοφορείς.

Αναλυτικά η επιστολή:

κε Υπουργέ,

έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την χορήγηση της ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών του άρθρου 105 του ν.2071/1992 στους συνάδελφους τραυματιοφορείς του νοσοκομείου.

Η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καθώς και ο ίδιος ο διοικητής, αρνούνται να χορηγήσουν την ανωτέρω άδεια, η οποία επεκτάθηκε και σε άλλα τμήματα και ειδικότητες σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. Γ2α/65797/27-11-18 κοινή υπουργική απόφαση και την διευκρινιστική εγκύκλιο με αριθ. πρωτ. Γ2α/οικ19064/12-03-19, όπου αναφέρει ότι την δικαιούνται και οι τραυματιοφορείς.

Αναφέρουν σαν δικαιολογία ότι η διευκρινιστική εγκύκλιος δεν ξεκαθαρίζει ότι δικαιούνται οι τραυματιοφορείς την συγκεκριμένη άδεια. Ο πραγματικός λόγος είναι όμως η υποστέλεχωση της συγκεκριμένης ειδικότητας στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούν να δώσουν τη συγκεκριμένη άδεια γιατί δεν μπορούν να καλύψουν μετά τις βάρδιες. Αρνούνται να το παραδεχτούν δημόσια.

Απαιτούμε να προβείτε στις όποιες ενέργειες για να αρχίσει να δίδεται η συγκεκριμένη άδεια σε όλους τους εργαζόμενους που την δικαιούνται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση