HomeHL-WorldΤο καρφί του Τραμπ στον Κάρολο για τη Ρωσία

Το καρφί του Τραμπ στον Κάρολο για τη Ρωσία

Όσα είπαν μεταξύ τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μια «μακρά συζήτηση» με τον πρίγκιπα Κάρολο για την κλιματική αλλαγή στη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βρετανία.

Ο Τραμπ, για τον οποίο μόλις κυκλοφόρησε «πιπεράτο» βιβλίο, ήπιε τσάι τη Δευτέρα με τον διάδοχο του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας και είχε «μια μακρά συζήτηση με αφορμή αυτό που αποκαλείτε κλιματική αλλαγή», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τραμπ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Τραμπ και Κάρολος συζήτησαν για το κλίμα

Μετά το επίσημο δείπνο με τη βασίλισσα η συζήτηση με τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει «15 λεπτά», όμως τελικά κράτησε «περισσότερο από μιάμιση ώρα», με τον πρίγκιπα Κάρολο «να έχει κυρίως τον λόγο», διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «άκουσα πραγματικά» τον πρίγκιπα της Ουαλίας και δήλωσε ότι «τον άγγιξε» το πάθος του για το θέμα.

«Αυτό που πραγματικά επιθυμεί και αυτό για το οποίο ανησυχεί είναι το μέλλον. Θέλει το καλύτερο κλίμα για το μέλλον. Θέλει καθαρό κλίμα και όχι μια καταστροφή», εξήγησε.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας είναι γνωστό ότι στηρίζει τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Όταν ρωτήθηκε αν κατάφερε να καθησυχάσει τον πρίγκιπα Κάρολο ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο Τραμπ απάντησε: «Πιστεύω πως ναι».

Στη Ρωσία δεν μπορεις να αναπνεύσεις, είπε ο Τραμπ

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε ότι διαβεβαίωσε τον πρίγκιπα ότι «οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα πιο καθαρά κλίματα παγκοσμίως και, σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία, στην πραγματικότητα βελτιώνεται».

Κατήγγειλε μάλιστα πολλές άλλες χώρες που δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: «Ινδία, Κίνα, Ρωσία, αν πάτε σε κάποιες πόλεις δεν μπορείτε καν να αναπνεύσετε», δήλωσε ο Τραμπ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση