HomeHL-9Νίκη για Πατούλη, Μπακογιάννη, Μώραλη και Ζέρβα

Νίκη για Πατούλη, Μπακογιάννη, Μώραλη και Ζέρβα

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε Περιφέρειες και Δήμους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επικράτηση των επίσημων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις έξι από τις επτά Περιφέρειες έδειξαν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών. Χαρακτηριστικό στοιχείο της εκλογικής διαδικασίας, είναι η μεγάλη αποχή, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας, στις κάλπες προσήλθε μόλις ένας στους τρεις ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε, με τους υποψηφίους που στηρίζει, τις εξής Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά, στην Αττική επικράτησε ο Γιώργος Πατούλης (ΝΔ) έναντι της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Απευθυνόμενος στους συνυποψήφιούς του για την Περιφέρεια της Αττικής, ο κ. Πατούλης τους συνεχάρη όλους και σημείωσε: «Δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες. Σας συγχαίρω όλους». Σήμερα ξεκινάμε μια Νέα Αρχή για την Αττική» είπε. «Και σας θέλω όλους δίπλα μου. Απ’ όπου κι αν προέρχεσθε, ό,τι κι αν ψηφίσατε.»

Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου χαιρετισμού του, ο κ. Πατούλης κοινοποίησε πολλές φορές την αποφασιστικότητά του «να δουλέψουμε για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν». Ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όσους τον στήριξαν στην προεκλογική του εκστρατεία και τον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξή του: «Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη που μου έδωσε. Θα είμαι δίπλα του για μια φωτεινή Ελλάδα». Για 21 χρόνια αυτοδιοικητικός, για τρεις συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Αμαρουσίου και νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στους κύριους στόχους του, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Να βάλουμε την Αττική στις πρώτες Περιφέρειες της Ευρώπης. Αρκετά διχασθήκαμε. Ξεκινάμε για μια Αττική αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της». Και κατέληξε: «Να φέρουμε τα παιδιά μας από την Ευρώπη. Να κάνουμε το καλύτερο για τα σπίτια μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους τους πολίτες της Αττικής, που μας τίμησαν με την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους», δήλωση η Ρένα Δούρου σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε:

«Έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη βάση του έργου που υλοποιήσαμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την εδραίωση δομών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Σταθήκαμε όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών. Θέλω την ίδια στιγμή να απευθυνθώ και σε εκείνους και εκείνες που δεν καταφέραμε να πείσουμε για το έργο μας, και προτίμησαν είτε την αποχή είτε μια άλλη πολιτική και αισθητική επιλογή για τη διαχείριση του μέλλοντός μας στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα χρόνια. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η δική τους αυστηρή κρίση θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτερες και καλύτεροι, ώστε να σταθούμε δίπλα τους με περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον.Η απλή αναλογική απαιτεί συνθέσεις, συνεννόηση, συνεργασία, κοινό τόπο και προγραμματικές συγκλίσεις, για να δρομολογήσουμε άμεσα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής. Και για να μην χαθούν όσα πετύχαμε.Σε ό, τι με αφορά, θα συνεχίσω να το κάνω πράξη. Για όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων, με τις άλλες παρατάξεις και θέλω νασας πω ότι δεν θα περιμένω την ημερολογιακή αλλαγή θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου.»

«Ήδη έχω καλέσει τον κ. Πατούλη, αφενός για να τον συγχαρώ αλλά και για να του ανακοινώσω ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να τον συναντήσω καθώς και τους υπόλοιπους επικεφαλής για να δούμε μία σειρά από θέματα που τώρα πια θέλουν συμφωνία και συναίνεση. Δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει, δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να περιμένουν.Δεσμεύομαι για τη διασφάλιση – σηκώνοντας το γάντι από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – ενός έργου που για πρώτη φορά έγινε στην Περιφέρεια Αττικής:Του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, των υποδομών που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης. Μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην ξαναπέσει, όχι η Αττική, η πατρίδα ολόκληρη στα χέρια εκείνων που την οδήγησαν στην εθνική καταστροφή της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, χωρίς ποτέ να δείξουν κατανόηση και φροντίδα για όσες και όσους βρέθηκαν στο περιθώριο και δοκιμάστηκαν. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποτρέψουμε την επέλαση ενός ακραίου κοινωνικού κυνισμού, και ενός πολιτικού ρεβανσισμού που γυρίζει την πατρίδα μας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της πρόσφατης Ιστορίας μας. Θα είμαστε εδώ.Σας ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς».

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη επικράτησε ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (ΝΔ) έναντι του Χριστόδουλου Τοψίδη (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ).

Στη Δυτική Ελλάδα επικράτησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης (ΝΔ) έναντι του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ).

Στα Ιόνια Νησιά η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου (ΝΔ) επικράτησε έναντι του Θεόδωρου Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ).

Στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) επικράτησε του Απόστολου Γκλέτσου (ανεξάρτητος).

Στην Πελοπόννησο ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας (ΝΔ) επικράτησε του Πέτρου Τατούλη (ανεξάρτητος).

Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Μουτζούρης, που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ, επικράτησε της Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ).

Οι μεγάλοι δήμοι

Στον δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέκτησε μία άνετη νίκη έναντι του Νάσου Ηλιόπουλου.

Μήνυμα ενότητας την επομένη των εκλογών έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη του στον δήμο Αθηναίων.

https://www.youtube.com/watch?v=IfwIyY1nF8I

“Για εμάς τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα με τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο δημοτικό συμβούλιο”, δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=1qEVix3fisg

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε έναντι του Νίκου Ταχιάου, που ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι εάν ψήφισαν, ό,τι κι εάν επέλεξαν» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά εκλογικά γραφεία του συνδυασμού του, στην οδό Τσιμισκή, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία, δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και στην πόλη καταλήγαμε. Ότι, πάνω από όλα, σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Και η πόλη κέρδισε σήμερα» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Από αύριο κιόλας το μυαλό, οι ενέργειές μας, σε ένα σκοπό θα κατευθύνονται· μα γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο, ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν. Και θέλω να πω σε όλους τους δημότες της πόλης, ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν. Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα είναι οι παρακαταθήκες που μου άφησε ο πατέρας μου και δεν τον ξεχνώ, τον κουβαλάω κάθε στιγμή μαζί μου» συνέχισε, συγκινημένος, ο κ. Ζέρβας.

Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους οποίους ανέφερε με τα μικρά τους ονόματα, αλλά και «εκατοντάδες άλλους» που τον στήριξαν στην προεκλογική προσπάθεια και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσα παρά να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου μητέρα και τις αδελφές μου. Και θα το ξαναπώ. Μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη».

“Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη”, είπε ο Νίκος Ταχιάος και πρόσθεσε: “Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του”.

Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια “μέρα γιορτής” και είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: “δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε”.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν «υπεύθυνα» και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη”, είπε και πρόσθεσε ότι μεγάλωσε “σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει”.

Άνετη επικράτηση και του Γιάννη Μώραλη έναντι του Νίκου Βλαχάκου, στον δήμο Πειραιά.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ενωτικός εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

https://www.youtube.com/watch?v=yRMtip8lvBs

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πειραϊκό λαό για τη δύναμη που μας δίνει με το αποτέλεσμα αυτό στο νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ώστε να τον εκπροσωπήσουμε επάξια. Συγχαρητήρια στον κύριο Γιάννη Μώραλη», ανέφερε ο κ. Βλαχάκος. Κατέληξε στη δήλωση του, τονίζοντας πως «ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε κάθε Πειραιώτισσα και σε κάθε Πειραιώτη».

Στον δήμο Πατρέων, ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης αναδείχτηκε νικητής, με σαφές προβάδισμα έναντι του Γρηγόριου Αλεξόπουλου.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση