HomeHL-TOPΒ’ γύρος εκλογών: Οι ανατροπές, τα θρίλερ και οι… άνετοι δήμαρχοι

Β’ γύρος εκλογών: Οι ανατροπές, τα θρίλερ και οι… άνετοι δήμαρχοι

Όλα όσα συνέβησαν κατά την επαναληπτική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε όλους τους δήμους της Κρήτης αναδείχθηκαν οι νέες δημοτικές αρχές μετά και το τέλος της χθεσινής επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 ακριβώς και μέσα σε δύο ώρες περίπου το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί και για τους 13 δήμους που είχαν πάει σε β’ γύρο για την ανάδειξη των νέων δημάρχων.

Σε αρκετούς δήμους καταγράφηκε από νωρίς μία ξεκάθαρη νίκη ωστόσο δεν έλειψαν τα… θρίλερ και οι ανατροπές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Μινώα Πεδιάδος που ενώ στην αρχή φάνηκε να υπερισχύει ο νυν δήμαρχος, Ζαχαρίας Καλογεράκης ωστόσο όσο συμπληρώνονταν τα εκλογικά τμήματα ο Μανώλης Φραγκάκης έδειχνε να κερδίζει έδαφος και να παίρνει την πρώτη θέση.

Ωστόσο, η διαφορά από τον κ. Καλογεράκη ήταν πολύ μικρή και χρειάστηκε να μετρηθεί και το τελευταίο εκλογικό τμήμα ώστε να ανακηρυχθεί ο Μανώλης Φραγκάκης νέος δήμαρχος με μόλις 24 ψήφους διαφορά από τον «αντίπαλό» του.

Η ίδια περίπου κατάσταση διαδραματίστηκε στο δήμο Ανωγείων όπου ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης είναι πλέον δήμαρχος με μόλις 13 ψήφους διαφορά από τον νυν δήμαρχο, Μανώλη Καλλέργη!

Οι δεύτεροι του α’ γύρου που βγήκαν… πρώτοι

Πολλές ήταν και οι περιπτώσεις που νικητές βγήκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που είχαν λάβει την δεύτερη θέση κατά τον πρώτο γύρο κάνοντας ουσιαστικά ανατροπή στο αποτέλεσμα.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε και πάλι στο δήμο Ηρακλείου όπου το εκλογικό αποτέλεσμα θυμίζει κατά πολύ εκείνο του 2014!

Ο Βασίλης Λαμπρινός – που ήταν δεύτερος στον α’ γύρο των εκλογών – αναδείχθηκε δήμαρχος κερδίζοντας τον Γιάννη Κουράκη.

Το ίδιο συνέβη και στο δήμο Μαλεβιζίου όπου ο νυν δήμαρχος Κώστα Μαμουλάκης (που ήταν πρώτος σε ψήφους στον α’ γύρο των εκλογών) έχασε από τον Μενέλαο Μποκέα.

Ανατροπές, τέτοιου τύπου, καταγράφηκαν στο δήμο Μινώα Πεδιάδος και Ανωγείων – όπως αναφέραμε και παραπάνω – καθώς και στο δήμο Χερσονήσου όπου αναδείχθηκε δήμαρχος ο Γιάννης Σέγκος επικρατώντας του νυν δημάρχου Γιάννη Μαστοράκη (που είχε βγει πρώτος κατά τον α’ γύρο των εκλογών).

Οι… άνετοι δήμαρχοι

Άνετη και ξεκάθαρη νίκη είχε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στο δήμο Χανίων, ο Μιχάλης Κοκολάκης στο δήμο Γόρτυνας, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης στο δήμο Φαιστού, ο Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο δήμο Ιεράπετρας καθώς και ο Γιώργος Ζερβάκης στο δήμο Σητείας.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 10 9 11 12 8 13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
1 2 3 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 5 4

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
 6 7

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση