HomeΕΚΛΟΓΕΣΔήμος Ηρακλείου: Ξεκάθαρη νίκη Β. Λαμπρινού – Έχασε ξανά ο Γ. Κουράκης

Δήμος Ηρακλείου: Ξεκάθαρη νίκη Β. Λαμπρινού – Έχασε ξανά ο Γ. Κουράκης

Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Λαμπρινού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ξεκάθαρη νίκη είχε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος επιλέχθηκε από τους Ηρακλειώτες για να διοικήσει εκ νέου το δήμο Ηρακλείου.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα για το δήμο Ηρακλείου ο κ. Λαμπρινός είχε σαφή προβάδισμα από τον Γιάννη Κουράκη ο οποιός χάνει την «Λότζια» με τον ίδιο περίπου τρόπο που την έχασε και το 2014.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης ο Βασίλης Λαμπρινός ήταν πρώτος με διαφορά άνω του 4% από τον κ. Κουράκη, ποσοστό το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως ναι μεν ο κ. Λαμπρινός είχε μία άνετη επικράτηση ωστόσο θα είναι ο δήμαρχος με τις 12 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο έναντι των 18 που έχει λάβει ο κ. Κουράκης.

Β. Λαμπρινός: Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Ηρακλείου

Λίγο μετά τα αποτελέσματα ο Βασίλης Λαμπρινός έφτασε στο εκλογικό του Κέντρο στο Ηράκλειο.

Ο εκ νέου δήμαρχος του Ηρακλείου κατά τις δηλώσεις του εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν αλλά και όλους όσοι ψήφισαν άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Για εμάς όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι. Γι’ αυτό και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του δήμου Ηρακλείου».

Από τον πρώτο στον… δεύτερο γύρο των εκλογών

Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Γιάννης Κουράκης αναδείχθηκε πρώτος με 36.71% ποσοστό με τον Βασίλη Λαμπρινό να βγαίνει δεύτερος με ποσοστό 24,12%.

Οι επαφές, οι διεργασίες και η αναζήτηση συνεργασιών ήταν έντονες και για τους δύο υποψηφίους ωστόσο, όπως έγινε και το 2014, φαίνεται πως ο κ. Κουράκης δεν έπεισε τους Ηρακλειώτες οι οποίοι τελικά επέλεξαν τον κ. Λαμπρινό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση